Sport

LOVASSPORT

SZŐLŐFÜRT SZABADIDŐ PARK LOVAS ISKOLA

A volt Vörös Zászló Tsz. majorját alakította át a Szőlőfürt Szövetkezet először kertészeti központtá, majd az 1990-es években pihenő parkká. A 10,6 hektáros területen hangulatos tórendszer és gyönyörű, arborétumszerű növények találhatók. A 80 személyes nagyterem a konyhákkal kiválóan alkalmas családi rendezvények megtartására. Az egyéb szálláshely kategóriába tartozó, fürdőszobás helyiségek nyugodt pihenést biztosítanak a  szállóvendégeknek. Az 1998-ban létrehozott lovas iskola kétféle szolgáltatást nyújt. Lehetőség van lovak bér- tartásra és  lovaglásra. A lovak éjszaka és rossz időben kényelmes istállóban vannak, a nappalokat pedig karámokban legelészve töltik. A kiváló takarmányozás, ápolás és az állandó mozgáslehetőség biztosítja a jó kondíciót. Lovaglásra fogadnak teljesen kezdőket és gyakorlott lovasokat is. A gyakorlást akadályokkal felszerelt lovarda és két versenypálya segíti. A közelben lévő erdei utak kiváló lehetőséget adnak a tereplovagláshoz. A kezdőknek és a kevésbé gyakorlottaknak szakszerű oktatással segítik a jó lovassá válást. Az iskola lovasai rendszeresen vesznek részt ifjúsági versenyeken. A lovasok és lovak képzettségének színvonalát jól mutatja a 2010-ben elért 54 helyezés. A lovas iskola évente rendez ifjúsági ügyességi versenyt, melyen általában 60-80 lovas vesz részt.
Sajnos a mai elgépiesedett világban keveset mozognak, keveset vannak a természetben, szabad levegőn a gyermekek. A lovaglás különleges sport, az egyetlen ahol egy állat az ember társa. Ez a kapcsolat megváltoztatja az egyéniséget, edzzi a testet, megnyugtatja az idegrendszert. A lovasok azt vallják, hogy nincs szebb dolog a világon, mint egy szép, mindenben engedelmes lovon vágtatni az erdőben és gyönyörködni a természet szépségeiben.

Ennek az élménynek a megszerzéséhez várják a lovas iskola vezetői gyermek és felnőtt vendégeiket.

ElérhetőségekEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Flaisz Ferenc 06/30 9594 552

szechenyi2020

Bejelentkezés

Kapcsolat

Kecel Város Önkormányzata
6237 Kecel, Fő tér 1.
media(kukac)kecel(pont)hu

Figyelem!
Hivatali ügyekben a fenti címen nem tudnak intézkedni.
A Keceli Közös Önkormányzati Hivatal munkatársait ezen a linken érheti el:
Telefon: 78/420-211
Fax: 78/420-760

Ügyfélfogadás:
hétfő: 08.00-12.00
szerda: 08.00-12.00
csütörtök: 08.00-12.00, 13.00-17.00