Sport

Keceli Kézilabda Club

Kecel Kézilabda Club közhasznú egyesület már több, mint 50 éve a helyi sportélet egyik motorjának számít. A megyei, sőt, országos sikereket is elért egyesület nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre, valamint a kézilabda-közösség megtartására, ápolására, bővítésére.

A Kecel KC legnagyobb eredményei:
- Magyar Kupa legjobb 16 közé jutás
- 2006. – NB II. 2. hely
- 2007. – NB II. 1. hely
- 2010. – NB II. 3. hely
 

Egyesületünk célja, hogy fiataloknak legyen még egy ok arra, hogy jobban kötődjenek a városhoz. Szeretnénk továbbá a jelenlegi fiataloknak példát és utat mutatni a csapatsportok terén: az eredményes munkát, a munka hozadékát, az egészséges szellemet, győzni akarást, kitartást, csapatszellemet látva pozitív jövőképű, sportos, tenni akaró és nyitott emberek nőhetnek fel Kecelen. Kihangsúlyozzuk az aktív sportolás fontosságát, szeretnénk újra elfogadtatni a sportolás fontosságát, hogy a fiatalok megismerhessék a fizikai aktivitás előnyeit.

Alapvető célunk, hogy egy hosszú távú, presztízs értékű, magas szintű sporttevékenységet és koncepciót hozzunk létre a városban, mely egy új, közös fóruma lehet a település életének, ezáltal Kecel még több alternatívát tud nyújtani a fiataloknak. A város színesebb lehet, sokoldalúbb lesz, s ezt sportegyesületei hirdetik szerte az országban.

Kecel Kézilabda Club
6237 Kecel, Fő tér 1.
Adószám: 18349764-1-03
Számlaszám: OTP 11732136-20005344
Elérhetőség: Perjési Nándor +36704576968

Filozófia, alapvető cél, egyesületi politika:
1.    Hosszú távú, presztízs értékű, magas szintű sporttevékenységet és koncepció létrehozása a városban, mely egy új, közös fóruma lehet a település életének, ezáltal Kecel még több alternatívát tud nyújtani az ifjúságnak. A fiataloknak lehet még egy okuk arra, hogy jobban kötődjenek a városhoz.
2.    Példát és utat mutatni a csapatsportok terén: az eredményes munkát, a munka hozadékát, az egészséges szellemet, győzni akarást, kitartást, csapatszellemet látva pozitív jövőképű, sportos, tenni akaró és nyitott emberek nőhetnek fel Kecelen.
3.    Alapvető célunk a felnőtt csapat esetében a keceli játékosokból egy új és sikeres csapat kovácsolása, valamint az ifjúsági és serdülő játékosok hatékonyabb nevelése.
4.    Az aktív sportolás népszerűsítésével a felnövő, fiatalabb generációt célozzuk meg elsősorban, hiszen ők vannak a leginkább kitéve az ülő munka és a számítógépes játékok által okozott veszélyeknek.

Utánpótlás:
A Kézisuli - program a KKC 2008. évtől induló hosszú távú koncepciója. A program célja a keceli fiatalok intenzívebb és teljes körű képzése az általános iskola alsó tagozatától egészen a felnőtt csapatba kerülésig. Csapataink egyre jobb eredményekkel hívják fel magukra a figyelmet, már kiléptek a megyei keretek közül, regionális szinten is jegyzett csapatokról beszélhetünk.
•    40 gyermek
•    a Kecel Kézilabda Club gondozásában működik
•    rendszeres meccs-terhelés (diákolimpia, gyermekbajnokságok, tornák, Megyei Serdülő Bajnokság)
•    korosztályos bontású képzési forma
1.    alsó tagozatos szivacskézilabda (3.-4. osztály)
2.    felső tagozatos lány- és fiúképzés két korcsoportban (5.-6. és 7.-8. osztály)
3.    általános iskola utáni képzés (középiskolákkal együttműködve, megyei felnőtt csapattal, OSB indulási lehetőség)

A Kecel Kézilabda Club TAO határozatai
a következő helyről letölthetőek:
Jóváhagyó határozatok

Perjési Nándor    intéző

Haszilló Tamás    Felügyelő Bizottság, elnök
Árvai Péter    Felügyelő Bizottság, tag

szechenyi2020