Sport

KOSÁRLABDA

Harmónia és stratégia. Ezek a legfontosabb jellemzők. A kosárlabda nagyon intelligens játék, ezért figyelése szellemi örömet okoz. Minden egyes játékos és a csapat egésze is harmóniára törekszik. Ha megvan az egyensúly, akkor szép és sikeres a mozdulat, bejön a csel, pontos a passz, jó helyen van a társ és végül jó helyre – a kosárba – kerül a labda. Ehhez nagy tudásra, szakmai biztonságra van szükség, mert gyorsnak is kell lenni. A védekező csapat és a védőjátékos igyekszik megbontani ellenfele harmóniáját, miközben a saját, a védekezés harmóniáját építi. Amikor sikerül megtörni a támadó egyensúlyát, akkor kimarad a dobás, meglesz a lepattanó vagy sikerül a labdaszerzés. A támadó és a védő a legkülönfélébb stratégiákat alkalmazza e harmónia megteremtésére, illetve megbontására. Ehhez ravaszság kell, finesz, összetett, gyors gondolkodás és nagy szaktudás. Csupa olyasmi, amit figyelni, látni lenyűgöző.

Minden támadás – de akár minden egyéni párharc is – a harmónia és a megtörését célzó stratégia küzdelme. Mivel a pálya kicsi, és az óra csak akkor fut, amikor a játék is pereg, ezért rendkívül sok ilyen összecsapást élvezhetsz. Mindig új és újabb jön. Speciel egy kosármeccsen sokkal több, mint más labdajátékokban. Önmagában a kosárlabdázó mozgása is művészi. Semmilyen más labdajátékra nem jellemző, hogy egy rendkívül dinamikus, erős mozdulatsort lágyan, könnyedén kell lezárni. Különben nem lehet eredményes!

Ha jó akarsz lenni, akkor állandóan tanulnod kell! Ha nem képzed magadat tovább, megrekedsz. Mindenki. Még az sem állhat meg, aki egyszer a legjobbá lett. A játékosnak, mint egy jó zenésznek, állandóan fejlődni kell, az új elemeket megismerni, használni, különben lemarad, és kövületté válik.

Kosármeccset nézni ugyanolyan, mint egy jó művészi alkotást élvezni. Sőt, több! Hiszen egy mérkőzésen szinte lehetetlen érzelemmentesen, elkötelezettség nélkül figyelni a harmónia és az annak megtörésére törekvő stratégia küzdelmét. Muszáj valakinek drukkolnod! Ez pedig olyan drámai, mégis jó érzés, amilyet művészeti alkotások nagyon nehezen képesek kiváltani. A művészi alkotásokban van mondanivaló, embert építő hasznos gondolat. Ez azért csak nincs egy kosárlabda meccsben! Ám gondolj bele abba, ami csak a csapatsport, és csakis a jó csapat jellemzője! Amikor egy gördülékenyen játszó, igazi együttest látsz, akkor megkapó a társak egysége. Egymásra utaltságuk. Az, ahogy egymásért küzdenek, egymást segítik. A jó csapatban a néhány perces cserejátékos is felhevült lelkesedéssel biztatja pályán lévő társát. Akkor éppen mindenkinél jobban szereti, mert egy célért küzdenek. Megalkuvás nélkül. Érdekesség, hogy a sportolók közül a kosárlabdázók között az egyik legnagyobb a diplomások aránya. Nem véletlenül.

Kecelen 2010. októbere óta zajlik kosárlabda oktatás. Jelenleg hetente háromszor 25-30 sportoló vesz részt a foglalkozásokon, korra és nemre való tekintet nélkül. A korod nem számít TÉGED is várunk kosarazni!

Edzések időpontjai: Szerda 16:30-19:00 Városi Sporcsarnok

Péntek 18:00-19:00 Városi Sportcsarnok

Vasárnap 14:00-17:00 Városi Könyvtár és Művelődési Ház

Edzők: Szilágyi Gáspár és Bagi Bertalan

Eredményeink:

-  2011. május 18. Szilády Streetball Kupa - Kiskunhalas – lányok bronzérem, fiúk bronzérem

-  2011. június 18. OTP Junior Streetball Challenge - Szekszárd – lányok bronzérem

-  2011. szeptember 10. OTP Junior Streetball Challenge -  Paks – fiúk aranyérem, lányok bronzérem

-  2011. november 8. III. Hegyvidék Street Jam Session - Budapest– lányok kupagyőzelem

Eseményeink:

2012. január 7. II. Astron Kézilabda találkozó és Kosarasok Éjszakája

szechenyi2020

Bejelentkezés

Kapcsolat

Kecel Város Önkormányzata
6237 Kecel, Fő tér 1.
media(kukac)kecel(pont)hu

Figyelem!
Hivatali ügyekben a fenti címen nem tudnak intézkedni.
A Keceli Közös Önkormányzati Hivatal munkatársait ezen a linken érheti el:
Telefon: 78/420-211
Fax: 78/420-760

Ügyfélfogadás:
hétfő: 08.00-12.00
szerda: 08.00-12.00
csütörtök: 08.00-12.00, 13.00-17.00