Sport

KECEL FITNESS

Elkészült a Ligetben a „Street Workout” sportpark


2017. december közepén adta át a kivitelező NYF-BAU Kft. az Önkormányzat számára Kecel új szabadtéri sportparkját. A Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Program jóvoltából az országban több mint száz ilyen sportpark épült meg. Az Önkormányzat sikeres pályázata eredményeként egy 150 m2 alapterületű D típusú sportpark került kialakításra a Ligetben a víztorony mellett. A beruházó Nemzeti Sportközpontok által megvalósított létesítmény ingyenesen került az önkormányzat tulajdonába és kezelésébe. A beruházás értéke meghaladja a 16 millió forintot.A Street-Workout hazánkban is egyre népszerűbb sportág. A Street Workout egy szabad (saját) testsúlyos edzés, mely nagyon látványos és teljesen ingyen elérhető edzésmódszer mindenki számára.  Az Egyesült Államokból kezdte meg hódítását és lényegében a calisthenics alapjait felhasználva alakult ki. Az edzés során általában csak a saját testsúlyt használva történnek az edzések. A népszerűsége a gyakorlatok szabadságában, a nagyszerű fizikum, erő felépítésében rejlik, egy bárhol elvégezhető edzést kínál a saját testsúlyunkkal, akár egyedül, akár csoportosan.


A sport olyan gyakorlatokat vesz alapul, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, guggolás, stb. Ezeket megszínesítve akrobatikus gyakorlatokkal, freestye "szabad stílusú" elemekkel - gyakorlatokká faragják a sportolók, és tulajdonképpen ez adja a varázsát.
A sportból világbajnokságot is rendeznek, minden évben egyszer, amiből kis hazánk már elért dobogós helyezést is. Emellett világkupa sorozatokra is sor kerül minden évben több helyszínen. Az egész világon elismert versenysporttá, életmóddá nőtte ki magát!
 Az eszközök használati útmutatója itt elérhető.

Kérjük az eszközök rendeltetésszerű használatát!

Kecel Fitness Club

A több mint 10 éves Keceli Fitness Club várja új és meglévő vendégeit a Kossuth utcán.

(Cím: Kecel, Kossuth L. u. 22. Nyitvatartási időnk: 10-12-ig  16-21-ig)  tel.: 30/511-2755 vagy 20/559-9511

1. Gyerek torna (3 éves kortól 6 éves korig)

2. Aerobic (Minden 5. alkalom ingyenes)

3. Női torna (30 feletti nők számára minden 5. alkalom ingyenes)

4. Bemelegítés/gyakorlat

5. Kondi gépek

6. Pingpong, darts, boxzsák

7. Gőz szauna

8. Álló szolárium

Legalább 5 fő esetén előre egyeztetett időpontban a nyitvatartási időn kívül is kinyitjuk a termet.

Szolgáltatásaink:

Szauna:

A hőt már ősidők óta az egyik leghatékonyabb gyógyító terápiának tartják. Az ókori görögök és rómaiak nem véletlenül építettek több ezer melegvizű termálfürdőt, az amerikai kontinens őslakos indiánjai pedig - minden jótékony hatás tudatában - izzasztó fülkéket emeltek. A skandináv államokban a hosszú élet titkát tartják a gőzszaunában. Aki rendszeresen leizzadt odabenn, az egészsége javulására, betegségei gyógyulására számíthatott. Ma sincs ez máshogy, hiszen immár tudományosan is bizonyított tény, hogy egy alapos szaunázás edzés értékű. Annyi a különbség, hogy egy edzés alatt a hő, a mozgás hatására belőlünk "indul", a szaunában a külso hőre reagál a szervezetünk.
A gőz szaunázás magas hőfok és páratartalom alatt megtisztítja a testet. Az anyagcsere folyamatok következtében keletkező melléktermékeket, valamint a bőr felszíne alatt felhalmozott káros vegyszereket, pl permetezőszer, az izzadással apránként a test kiveti magából. Továbbá a táplálkozási szokások következtében felgyülemlett káros zsírsejteket, az izzadás eltávolítja, ami súlycsökkenéshez vezethet. A gőz képződéshez adagolt illóolajat, pl eukaliptusz, menta stb. tisztítja légcsöveinket. A kutatások eredményei szerint a felgyorsult gyógyulási folyamatok annak köszönhetőek, hogy a mesterségesen produkált lázas állapot hatására megnő a növekedési hormon szintje.

Nem nehéz belátni, hogy érdemes beiktatnunk a heti edzésprogramunkba a szaunázást! Előbb-utóbb ettől is ugyanolyan függésbe kerülünk majd, mint magától a rendszeres edzéstől!

Álló szolárium:

A szoláriumozás megkezdése előtt munkatársunk segítségével meghatározhatja az Önnek megfelelő időtartamot. A szolárium kozmetikumok elősegítik a tartós barnulást, de nem védenek a leégéstől! Az állószolárium előnyei a fekvő szoláriumokkal szemben: Sokkal higiénikusabb, mivel a testfelület nem érintkezik a szolárium csöveket takaró plexivel. Nincsenek fehér foltok a bőrön (pl. lapocka alatt), sem leégés a hason (ahol vékonyabb a bőrréteg) és a popsin (mivel nem érintkezik a forró plexivel). Rövidebb idő alatt elérhető a kívánt barnaság. A szolárium aktiválja a szervezet saját fényvédő mechanizmusát. A bõr felső rétegének barnítása és vastagítása 100 faktoros fényvédelmet jelent. A szoláriumhoz való bőrápolási védőkrémeket ajánlunk különböző színekben, pl erős barna, vörös stb színekben. Ezek felgyorsítják a barnulást, védik a bőrfelületet a kiszáradástól, illetve puhítják bőrfelületeinket.

Masszírozó gépek:

Rezgő maszírozó gépeink elősegítik a

bőr alatti vérkeringést,

fellazítják helyreigazítják letapadt izmainkat,

zsírsejtek eltávolításával alakot formál,

fáradt testrészeket ellazítja,

mindezt saját öltözékben,

5-10-20 perces ütemekben.

Gyerekeknek helyet biztosítunk, érdekes játéktárgyakkal felszerelt gyereksarokba.


Nagyobb térképre váltás

szechenyi2020

Bejelentkezés

Kapcsolat

Kecel Város Önkormányzata
6237 Kecel, Fő tér 1.
media(kukac)kecel(pont)hu

Figyelem!
Hivatali ügyekben a fenti címen nem tudnak intézkedni.
A Keceli Közös Önkormányzati Hivatal munkatársait ezen a linken érheti el:
Telefon: 78/420-211
Fax: 78/420-760

Ügyfélfogadás:
hétfő: 08.00-12.00
szerda: 08.00-12.00
csütörtök: 08.00-12.00, 13.00-17.00