Civil szervezetek

MANCS A KÉZBEN KUTYAMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Engedjék meg, hogy bemutassam Önöknek a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítványt. Az Alapítvány hatalmas segítséget nyújt a Kecelen működő gyepmesteri telepen lévő árva kutyák örökbeadásában. Ezért is szeretnénk, ha a helyi polgárok jobban megismernék tevékenységünket és az állatbarátok részt vennének abban.

Az alapítvány 2014-ben alakult, mely egy közel 10 évre visszatekintő civil állatvédelemből jött létre. Munkásságunk kiterjed a kóbor, beteg, sérült kutyák orvosi ellátására és ideiglenes befogadóknál való elhelyezésére a gazdára találásig, valamint a keceli gyepmesteri telepen lévő ebek örökbe adására.

Legfőbb célkitűzésünk az ivartalanítás fontosságára való figyelemfelhívás, az örökbefogadás szorgalmazása, hogy az emberek megértsék, milyen jó egy már sokat szenvedett, kidobott, megkínzott lelket megmenteni. Egy utcáról megmentett, gyepmesteri telepről vagy menhelyről befogadott kutyánál nincs hálásabb élőlény. A nap minden percében érezteti háláját gazdájával.

Az alapítvány működése az önkéntes tagoknak köszönhető, akik anyagilag és munkájukkal is segítik a mindennapi működést. Nagyon fontos feladat hárul az ideiglenes befogadókra, mivel helyet biztosítanak a kutyáknak, ahol műtét után lábadozhatnak, állandó felügyelet alatt vannak, és könnyen megtanulják az emberrel való együttélés alapvető szabályait. Egy kóbor, félős, bizalmatlan vagy szocializálatlan kutyának nagy szüksége van ezekre a segítségekre, mivel így sokkal nagyobb eséllyel adható örökbe.

Eddigi munkásságunk során már több tucat kutyának tudtunk szerető otthont találni. Viszont, hogy munkánkat tovább tudjuk folytatni, szükségünk van ideiglenes befogadókra. Ez általában 2 hónapot vesz igénybe, de a feltételeket mindig megbeszéljük és összehangoljuk. Ez alatt az idő alatt tápot és orvosi ellátást biztosítunk a kutyának, az ideiglenes befogadó dolga csupán, hogy átmeneti otthont biztosítson védenceink számára.

Az alapítványt nyomon követheti az alábbi facebook oldalakon: Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány, illetve: Bíró Brigitta Mkka

Amennyiben egyetért célkitűzéseinkkel és munkánkkal, támogassa az alapítványt, hogy még több életet tudjunk megmenteni!

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-67903106 Erste Bank Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány

 

Köszönjük!

szechenyi2020

Bejelentkezés

Kapcsolat

Kecel Város Önkormányzata
6237 Kecel, Fő tér 1.
media(kukac)kecel(pont)hu

Figyelem!
Hivatali ügyekben a fenti címen nem tudnak intézkedni.
A Keceli Közös Önkormányzati Hivatal munkatársait ezen a linken érheti el:
Telefon: 78/420-211
Fax: 78/420-760

Ügyfélfogadás:
hétfő: 08.00-12.00
szerda: 08.00-12.00
csütörtök: 08.00-12.00, 13.00-17.00