Sport

Kézilabda

A kézilabda azért jobb, mint a hoki, mert ugyanolyan gyors, de kevesebbet áll benne a játék. Azért jobb, mint a kosárlabda, mert ugyanannyi akció van benne, de sokkal keményebb, és azért jobb a röplabdánál, mert az nem annyira kreatív és sokoldalú. Isteni szerencse, hogy a csapatsportok közül messze ebben vagyunk a legjobbak: mind férfi, mind női vonalon hasítunk úgy klubszinten, mint a válogatottjaink. Magyar sikersportról beszélünk, hiszen ritkán rendeznek nélkülünk világversenyt, és a klubkupákban is meghatározó csapataink vannak, emellett a kézilabdát kíséri a leglelkesebb közönség az országban. Kis ország vagyunk, így valóban büszkeségre ad okot, ha nemzetközi szinten is jelentős eredményeket érünk el.
Hazánk ma a Nemzetközi Kézilabda Szövetség az egyesületek és nemzeti válogatottak eredményességét számító rangsorában az 5. helyen áll. Férfi csapataik közül az MKB Veszprém KC, valamint a Pick Szeged csapatai emelkednek ki a hazai mezőnyből és tartoznak a nemzetközi elit klubbok közé. A veszprémieket már régóta a világ legjobb nyolc csapata között tartják számon. Folyamatosan erősödik Tatabánya csapata is.
A nőknél a hazai mezőnyből kiemelkedik a Győri Audi ETO KC, mely az elmúlt években rendre a legrangosabb nemzetközi kupasorozat, a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata között szerepel. Hazai viszonylatban kiemelkedő műhelynek számít még Vác és Debrecen, akik sikerrel veszik első igazi nemzetközi megmérettetéseiket. Végül a nagy nemzetközi múltú, jelentősen megerősödött Ferencváros is a hazai dobogóra pályázik.
Ezek után nem okozott meglepetést az a sok felmérés, amely kimutatta, hogy a legnépszerűbb csapatsport Magyarországon a foci, ezt azonban szorosan követi a kézilabda. A népszerűségi sorrend ezüstérmes sportága iránt a megkérdezettek közel 30 %-a érdeklődik. A sport iránt érdeklődők körében minden harmadik ember kifejezetten büszke a magyar kézilabdások eredményeire.
A kézilabda XXI. század sportja, mert erős, dinamikus, fizikailag fejlett játékosok gyors, lüktető, gól– és érzelemgazdag mérkőzést játszanak. Bárki könnyen azonosulhat az adott sportág és a csapat jellemzőivel, melyek jelenleg: sikeres, fiatalos, energikus, dinamikus, felszabadult.

Kecelen a kézilabda nagy hagyományokkal rendelkezik. A több, mint harminc éves múlttal rendelkező Club folyamatosan a megyei- és regionális élvonalban képviselte Kecelt, sőt, a Magyar Kupában az ország legjobb 32 csapata közé is beverekedte már magát. 2002-2010 közt a Kecel KC tagja volt az NB II. mezőnyének, ezzel ismét visszakerült az országos kézilabda vérkeringésébe, s ez az időpont egy új, hosszútávú sikerszéria kezdete volt. 2006-ban ezüst-, 2007-ben arany-, 2010-ben bronzérmet szerzett a csapat az NB II.-ben. Egy év kényszerű kihagyás után ezt a népszerűséget és sikerességet kívánjuk továbbvinni az NB III-ban és a fiatalok képzésében is.

szechenyi2020

Bejelentkezés

Kapcsolat

Kecel Város Önkormányzata
6237 Kecel, Fő tér 1.
media(kukac)kecel(pont)hu

Figyelem!
Hivatali ügyekben a fenti címen nem tudnak intézkedni.
A Keceli Közös Önkormányzati Hivatal munkatársait ezen a linken érheti el:
Telefon: 78/420-211
Fax: 78/420-760

Ügyfélfogadás:
hétfő: 08.00-12.00
szerda: 08.00-12.00
csütörtök: 08.00-12.00, 13.00-17.00