Elnyert pályázatok

Kecel Város Önkormányzata épületeinek energetikai korszerűsítése

Saját/ Szolgáltatás/ Települési

Projektazonosító:

TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00016

Kedvezményezett:

Kecel Város Önkormányzata

Település:

Név

Forrás:

ERFA

Program:

TOP

Támogatási arány:

100100%

Támogatási összeg:

157691334

Megvalósítás kezdete és vége

2018. 01. 17.-2020. 12. 29.

Státusz:

Lezárt

 

A projekt célja: A Keceli Polgármesteri Hivatal és 2 önkormányzati fenntartású óvoda épületeinek energetikai korszerűsítése, amely által az épületek energiatakarékos és költséghatékony működtetése valósul meg.

A projekt tartalma: Polgármesteri Hivatal: Energiahatékonysági beavatkozások: homlokzat hőszigetelése (16 cm EPS hőszigetelés), nyílászárócsere, padlásfödém hőszigetelése (20 cm ásványgyapot), lábazat hőszigetelése (10 cm XPS hőszigetelés), pincefödém szigetelés Óvoda, „A” épület: Energiahatékonysági beavatkozások: homlokzat hőszigetelése (16 cm EPS hőszigetelés), nyílászárócsere, padlásfödém hőszigetelése (20 cm ásványgyapot), lábazat hőszigetelése (10 cm XPS hőszigetelés) Gépészeti fejlesztés: hőleadók + csőhálózat + termosztatikus szelepek felszerelése Óvoda, „B” épület: Energiahatékonysági beavatkozások: homlokzat hőszigetelése (16 cm kőzetgyapot hőszigetelés), nyílászárócsere, padlásfödém hőszigetelése (20 cm ásványgyapot).

A projekt várható eredménye: A projekt legalapvetőbb célkitűzése, hogy az intézmények által kibocsátott szén-dioxid mennyisége csökkenjen, továbbá az épületek elsődleges energiafogyasztása olyan mértékben változzon, mely a jogszabály szerinti követelményértékeknek megfeleljen. A tervezett projekt megvalósítása a meglévő infrastruktúra korszerűsítését teszi lehetővé, új tevékenységek és szolgáltatások nem alakulnak ki a projekt által, illetve a meglévő szolgáltatások magasabb színvonalon lesznek elérhetők. 

HÍREK

/2020.09.30/

PROJEKTZÁRÁS

Az időközben megnövekedett építőipari árak miatt sajnos további 23.653.700,- Ft többlet támogatási igény benyújtására volt szükség ahhoz, hogy a projket 100%-ban európai uniós és állami támogatásból megvalósulhasson önkormányzati önerő nélkül. A többlettámogatási kérelem elbírálása még folyamatban van, de vélhetőleg hamarosan a 23 millió forint is megérkezik az Önkormányzathoz.

A beruházás jóvoltából az épületek homlokzata, zárófödéme hőszigetelésre került, illetve nyílászárócsere történt. A Polgármesteri Hivatalban és az Újfalusi Óvodában akadálymentes mosdó is létesült, a Szabó Pál Óvodában pedig új hőfokszabályzós radiátorok kerültek felszerelésre. A polgármesteri hivatal  1878-ban eklektikus stílusban épült épületszárnya pedig az eredeti jellegét megőrző fa nyílászárókat és korszerű hőszigetelő homlokzati színezést kapott.

A fejlesztésnek köszönhetően az intézmények által kibocsátott szén-dioxid mennyisége csökken, így az épületek energiatakarékosan és költséghatékonyan tudnak a jövőben működni, továbbá kellemesebb, korszerűbb munka- és életkörülményeket biztosítanak.

/2020.06.18/

Jól haladnak a korszerűsítési munkálatok, a nyílászárócserék már megvalósultak. A fejlesztés segítségével a jövőben energia- és költséghatékonyan tudják működtetni az önkormányzati intézményeket.

/2019.01.11./

PROJEKTINDÍTÁS

Kecel Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-16-BK1 azonosítószámú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra. A projekt keretében 157 691 334 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a keceli polgármesteri hivatal és két, önkormányzati fenntartású óvoda épületének energetikai korszerűsítése valósul meg.

A fejlesztés során a polgármesteri hivatal épületét hőszigeteléssel látják el és kicserélik a korszerűtlen, régi nyílászárókat. A Szabó Pál Óvoda épületén ugyancsak hőszigetelés, nyílászárócsere, valamint gépészeti fejlesztés tervezett, melynek keretében kicserélik a hőleadókat, felújítják a csőhálózatot és termosztatikus szelepeket szerelnek fel. Az Újfalusi Óvoda födémje, homlokzata hőszigetelést kap és új nyílászárók is kerülnek az intézményre.

A fejlesztésnek köszönhetően az intézmények által kibocsátott szén-dioxid mennyisége csökken, így az épületek energiatakarékosan és költséghatékonyan tudnak a jövőben működni, továbbá kellemesebb, korszerűbb munka- és életkörülményeket biztosítanak. 

szechenyi2020

Bejelentkezés

Kapcsolat

Kecel Város Önkormányzata
6237 Kecel, Fő tér 1.
media(kukac)kecel(pont)hu

Figyelem!
Hivatali ügyekben a fenti címen nem tudnak intézkedni.
A Keceli Közös Önkormányzati Hivatal munkatársait ezen a linken érheti el:
Telefon: 78/420-211
Fax: 78/420-760

Ügyfélfogadás:
hétfő: 08.00-12.00
szerda: 08.00-12.00
csütörtök: 08.00-12.00, 13.00-17.00