Elnyert pályázatok

Egészségház felújítása

Projektazonosító:

TOP-4.1.1-15-BK1-2016-00007
Kedvezményezett:

Tázlár Község Önkormányzata
Település:

Kecel
Forrás:

ERFA
Program:

TOP
Támogatási arány:

100%
Támogatási összeg:

20 000 000 Ft
Megvalósítás kezdete és vége:

2017. 10. 04. - 2019. 04. 30.
Státusz:

Lezárt

A projekt célja: keretében fejlesztésre kerülő ingatlan a 6236 Tázlár, Dobó utca 3. szám alatti épület, amely otthont ad Tázlár felnőtt és gyermek (vegyes) háziorvosi, a fogorvosi és védőnői szolgálatának. A fejlesztésben három egészségügyi szolgáltató és négy alapellátás érintett. Célja az egészségház infrastruktúrájának fejlesztése, valamint a rendelkezésre álló eszközállományának korszerűsítése a megelőző ellátások arányának és minőségének növelése érdekében. A beruházással az épület energetikai korszerűsítése, valamint napelemes rendszerrel történő kiépítése tervezett.

A projekt tartalmi elemei: a régi épületrész szükséges, belső felújítása, burkolatok cseréje történik. A meglevő vizesblokkok áthelyezésre és felújításra kerülnek. A fűtésrendszer korszerűsítéseként radiátoros hőszelepes kiépítés tervezett. Megújuló energia hasznosításaként napelemes rendszer kerül felhelyezésre. A belső nyílászárókat szükség szerint cserélik, a kellő utómunkálatokat elvégzik. A szellőztető rendszer a meglevő kémények használatával kerül kiépítésre. Kötelezően megvalósítandó elemként tervezett az épület energiahatékonysági fejlesztése (födémszigeteléssel, külső hőszigeteléssel, majd nemes vakolat készítésével, külső nyílászárók cseréjével). Fűtési rendszer korszerűsítése történik oly módon, hogy tervek szerint a beruházást követően a vizsgált teljes épület legalább a Tanúsítási Kormányrendelet szerinti „DD – korszerűt megközelítő” kategóriába essen.

Projektarányos akadálymentesítés megtörténik. A kötelezően megvalósítandó tájékoztatás és nyilvánossági elemek teljesítésre kerülnek a projekt során.

Hozzájárulás munkahelyteremtéshez: a fejlesztendő ellátásokban összesen 5 munkavállaló dolgozik (1 háziorvos, 1 körzeti ápoló, 1 fogorvos, 1 fogorvosi asszisztens, 1 védőnő), a fejlesztés során 2 rendelő, 1 védőnői tanácsadó és kapcsolódó helységei kerülnek felújításra, eszközbeszerzés kerül megvalósításra.

A fejlesztésben négy alapellátás érintett (fogorvos, védőnő, háziorvos, iskolaorvosA védőnő részére okos telefon kerül beszerzésre. Iskola-egészségügyi szolgálat fejlesztése része a projektnek. A projektben a fogorvos számára laptop kerül beszerzésre. A fogorvos, és védőnő esetében rendelői/tanácsadói és várótermi bútorzat beszerzése tervezett elhasználódás miatt. A projektben alapellátás keretében végzendő szűrővizsgálatok elvégzését támogató eszközök beszerzése tervezett a projektben (Lang-tesztek, Kettesy féle tábla).

A projekt várható eredménye: A működési és fenntartási költségek csökkenése, valamint a környezetre ártalmas anyagok kibocsátáÁsnak mérséklése érhető el. Az ingatlanon megvalósítandó projektarányos akadálymentesítés révén a mozgásszervi és érzékszervi fogyatékossággal élők számára is szélesebb körben elérhetővé válik az ellátás.

szechenyi2020

Bejelentkezés

Kapcsolat

Kecel Város Önkormányzata
6237 Kecel, Fő tér 1.
media(kukac)kecel(pont)hu

Figyelem!
Hivatali ügyekben a fenti címen nem tudnak intézkedni.
A Keceli Közös Önkormányzati Hivatal munkatársait ezen a linken érheti el:
Telefon: 78/420-211
Fax: 78/420-760

Ügyfélfogadás:
hétfő: 08.00-12.00
szerda: 08.00-12.00
csütörtök: 08.00-12.00, 13.00-17.00