Hírek

KÖZLEMÉNY - ISKOLAI BEIRATKOZÁS RENDJE

Tisztelt Szülők!

Az emberi erőforrások miniszterének 7/2020 (III.25.) határozatának alapján - a rendkívüli helyzetre való tekintettel - az iskolánk felvételi körzetébe tartozó első évfolyamosok számára a beiratkozás nem igényel személyes kapcsolatfelvételt. A Járási Hivatal által megküldött adatok alapján a tanulókat automatikusan rögzítjük iskolánk rendszerében.

A 2020/2021-es tanévtől felmenő rendszerben új Nemzeti Alaptanterv kerül bevezetésre. Ennek köszönhetően a korábbi évekhez képest az osztálytípusokban és óraszámokban változás fog bekövetkezni. A beiratkozók számának függvényében három vagy négy osztály indítását tervezzük.

Osztálytípusok:
-          nyelvi osztály (egy csoport német nemzetiségi és egy csoport angol nyelv),
-          általános tantervű osztály és
-          egész napos osztály.

A nyelvi osztályba, illetve az egész napos osztályba való jelentkezést kérjük iskolánk elérhetőségein, a gyermek neve és kért osztálytípusa feltüntetésével április 24-ig jelezni. A nyelvi osztályba történő túljelentkezés esetén - várhatóan augusztusban - szintfelmérő vizsgát tartunk.

Iskolánkban a tanulóknak hitbéli meggyőződésük szerint lehetőségük van hittant választani. Azok a szülők, akik nem katolikus hittanra kívánják gyermeküket járatni, április 24-ig kötelesek ezt gyermekük nevének feltüntetésével és a választott hittan megnevezésével iskolánk elérhetőségein jelezni.

Tekintettel a kialakult helyzetre „Iskolahívogató” programunk elmarad, a beiskolázással kapcsolatos részletes tájékoztató április 3-tól elérhető iskolánk facebook oldalán, de iskolánk elérhetőségein is állunk a szülők rendelkezésére.

Köszönjük a bizalmat és a megváltozott helyzethez való alkalmazkodást!

Elérhetőségeink:
e-mail: janospal.kecel(kukac)gmail.com
tel.: 06-78-420-253 (8-14 óráig)

Kecel, 2020.03.30.
Berger József, igazgató

szechenyi2020