Önkormányzati hírek

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kecel város területén
hálózatkiépítési munkákat végez a Magyar Telekom Nyrt.
A beruházás során a kivitelezők a közterületeken a járdákat, zöldterületeket
több helyen megbontják, majd a helyreállítási munkákat is elvégzik.

Kérjük a kivitelezés ideje alatt a Tisztelt Lakosok türelmét és megértését!

Kecel, 2021. szeptember 14.

Kecel Város Önkormányzata

„Ha senki sem kezdi el, senki sem fogja befejezni”
 
A járványügyi intézkedések folyamatos változásai miatt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünkön kerülhetett sor az április 22-én hagyományos ünnepi képviselő-testületi ülésre és a város elismeréseinek átadására. Az eseménynek a művelődési ház adott otthont. Haszilló Ferenc polgármester beszédében szólt a többszörösen jeles napról: a nemzeti ünnep és a szüreti nap eseményeiről, valamint az újratelepítés és várássá nyilvánítás kapcsán Patachich Gábor érsekről, akitől idézett is a kitüntetettek köszöntésére.

„Kecel díszpolgára” elismerésben részesült: Pap József diakónus, aki 35 éve végzi – és egyben 35 éve Kecelen végzi – egyházi szolgálatát, a város életéért, lelki megújulásáért kifejtett odaadó munkáját, számtalan közösségi tevékenységgel ötvözve.

„Kecel városáért” posztumusz kitüntetésben részesült: Dr. Fikker Ferenc fogorvos, akinek elismerését felesége, dr. Pataky Éva vette át. A keceli lakosok emlékezetében igazi humánus orvosként él, aki mindenkor emberségesen, szerényen, példamutató szorgalommal, embertársai iránti tisztelettel és szeretettel végezte munkáját.

„Kecel város fejlődéséért” kitüntetésben részesült a Városgazdálkodási csoport, mely Kecel területén végez beruházási-, karbantartási-, kivitelezési- és kertészeti feladatokat az önkormányzat megbízásából. Radva Zoltán vezetésével a 16 fős csapat mindig, minden feladatra bevethető.

A Pro Cultura díjat Szentgyörgyi Erika festőművész, tanár vette át. Számtalan hazai és külföldi helyszínen kiállított már, művei köz- és magángyűjteményekben is megtalálhatók. Tevékenysége tanárként is eredményes, hiszen a kiskőrösi művészeti iskola oktatójaként közel ötven keceli gyermekkel (Kreatív kakasok) dolgozik együtt.

„Év vállalkozója” elismerésben részesült: Rózsa Attila autóvillamosság- és autószerelő, egyéni vállalkozó, aki jelenleg 5 munkatársa segítségével javítja a hozzá fordulók gépjárműveit. Autó- és motorsportok iránti érdeklődése inspirálta a gokartpálya létrehozását, mely Kecel város jó hírét is öregbíti. A vállalkozás vezetése, irányítása mellett Attila Kecel város támogatója is.

Az ünnepségen kitüntették az előző év legeredményesebb munkát végző polgárőreit is, akiknek Pintér Csaba, az egyesület tiszteletbeli tagja és támogatója, Orcsik István, a Keceli Polgárőr Egyesület elnöke, valamint polgármester úr gratulált. „Év polgárőre 2020” elismerést vehetett át Flaisz Sándor és Mácsai István, Kecel város közrendje és közbiztonsága érdekében végzett kimagasló társadalmi tevékenysége elismeréseként.

Az ünnepi pillanatok lezárásaként Fekete Szabolcs plébános atya papi áldásban részesítette a jelenlévőket.

Az ünnepi műsorban a Központi óvoda kisgyermekei közreműködtek versekkel, Csizovszkiné Vén Szilvia felkészítésével, valamint a Bogárzó Citeraegyüttes dalcsokorral, Molnár János vezetésével.

Gratulálunk valamennyi kitüntetettnek!
 
 
 
Köszöntjük Kecel város elismeréssel jutalmazott polgárait!
 
Díszpolgári cím: Pap József diakónus
Kecel városáért (posztumusz): dr. Fikker Ferenc fogorvos
az elismerést felesége, dr. Pataky Éva vette át
Kecel város fejlődéséért: Városgazdálkodási csoport
Pro Cultura: Szentgyörgyi Erika festőművész, tanár
Év vállalkozója 2020: Rózsa Attila autószerelő, egyéni vállalkozó
Év polgárőre 2020: Flaisz Sándor, Mácsai István

Szüreti napok

Augusztus 20-21-én a nemzeti ünneppel társítva Szüreti napokat rendezünk Kecelen. Pénteken 14 órától ünnepi szentmise lesz a Szentháromság-templomban, majd 15 órától a Szent István szobor avatása a Városi Múzeum előtt. 16 órától ünnepi képviselő-testületi ülés keretében a város elismeréseinek átadása, majd Árvai Andrásné Edit, Farkasné Tóth Nóra és Matos Maja képzőművészeti kiállításának megnyitója a művelődési házban.

A hagyományos, térre kipakolós szüreti nap szombat délután veszi kezdetét. Délelőtt 9 órától a focipályától elstartol a Szüreti futás, melyre jelentkezni azt megelőzően a helyszínen lehet. A lovas felvonulás idén elmarad, de 15 órától hagyományőrző gyalogos szüreti menet vonul a József Attila utcai óvodától a főtérre, majd a szabadtéri színpadhoz. A vendéglátósok és a Keceli Ízek Utcája a művelődési ház előtti parkolóban kap helyet, az árusok és a körhinták a múzeummal szemben kerülnek elhelyezésre. A művelődési ház bejárata mellett a Kenderkóc Népi Játszóház várja a gyerekeket. A körhinták és a játszóház ingyenesek. A múzeum és a borrend borudvarral és kulturális programokkal várja a vendégeket az intézmény udvarán. 

A délután és az este programja a szabadtéri színpadon: 16 órától a Keceli Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttes, a Kéknefelejcs népdalkör és a Ternyipe tánccsoport lép színpadra, valamint a Keceli Patachich Gábor Borrend ceremóniáját láthatják. 18.15-től a Keceli Musical Stúdió növendékei énekelnek. 20 órától Radics Gigi és zenekara játszik, koncertjük 21.30-kor tűzijátékkal zárul.  Kecel Város Önkormányzata és intézményei szeretettel várják vendégeiket.

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2021

Elmarad a 2020-as FLORA

Programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 189 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató