Haszilló Ferenc polgármester


Kedves Látogató!

Örömmel tölt el, hogy Kecel honlapján köszönthetem Önt. Városunk különleges fekvésű, csendes, gondozott, közel 9000 főt számláló Bács-Kiskun megyei település a Kiskőrösi járásban, az 54-es főút mentén. Itt találkozik a három történeti-néprajzi tájegység, a Kiskunság, a Bácska és a Kalocsai Sárköz. A közelünkben található nagyobb települések: Kalocsa, Kiskőrös, Soltvadkert és Kiskunhalas. Testvérvárosaink Schwarzenbruck (Németország) és Lupeni (Románia).

Kecel nagy történelmi múltra tekint vissza: első írásos említése 1198-ból való. A tatár és török dúlás során elnéptelenedett, Patachich Gábor kalocsai érsek alapította újra, 1734. április 22-én, mely időpont a várossá nyilvánítás, 1993 óta a város születésnapja. E jeles napon adjuk át elismeréseinket - díszpolgár, Kecel városáért, Kecel város fejlődéséért, Pro Cultura, Év vállalkozója - az arra érdemeseknek.

Látnivalókban és természeti adottságokban is gazdag: a Vörös-mocsár, a Natura-tőzegbánya, a Kenderföldi-tó, a Liget mellett a Pintér Hadtörténeti és Haditechnikai Park, a Városi Múzeum és az Ősök Parkja mind egy-egy kis csodája életünknek.

A lakosság szívesen fogadja az idelátogatókat. Aki nyugalomra vágyik, a Horgászpark, a Sima- és a Kenderföldi-tó, valamint a Szőlőfürt Szabadidőpark csodálatos környezetében, a tanösvényeken vagy a parkerdőben, a tiszta levegőn biztosan megleli azt. Kulturális, sport és szabadidős programjaink lehetővé teszik a gyermekes családok számára is az önfeledt kikapcsolódást.

Nemzetközi rendezvénnyé nőtte ki magát az évtizedek óta, december első hétvégéjén megrendezésre kerülő FLORA Virágfesztivál, amely idén 34. alkalommal kerül megrendezésre. 18. éve társrendezvénye a Keceli Országos Fazekas Kiállítás és hozzá kapcsolódó pályázat. Évről évre nagyobb sikernek örvend a közösségek, civilek által szervezett júniusi Meggyfesztivál, júliusi Halászléfőző verseny és az októberi Birkafőző verseny. Hagyományos szüreti mulatságunkat augusztus 20-a után tartjuk. Novemberben a T.G.-Virágdekor Szakgimnáziumban Kárpát-medencei Pálinkaünnepet szerveznek. Éves városi rendezvénynaptárunk itt olvasható. 

Reméljük, hogy honlapunkon barangolva sikerül felkeltenünk érdeklődését, hamarosan személyesen is ellátogat hozzánk, s megtapasztalja a keceli emberek vendégszeretetét. Bízunk abban, hogy vendégeink jó hírünket viszik, személyes élményekkel gazdagodva távoznak, és később újra visszatérnek településünkre.

Szívből kívánok mindenkinek jó böngészést, maradandó élményeket és hasznos időtöltést!

Haszilló Ferenc
polgármester

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2022

ElmarFLORA 2022

 

Programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Aktuális

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 70 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató