Szeptember elején gyakorlatilag birtokba vehették a kerékpározást kedvelők a Kecel-Soltvadkert között kiépült új kerékpárútszakaszt. A Közlekedési Operatív Program jóvoltából Kecel Város Önkormányzata lebonyolításában, közel 330 millió forintból épülhetett meg a több mint 8 km hosszú létesítmény.

2012. október 12-én délután ünnepélyes keretek között adta át új kerékpárutat Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Font Sándor országgyűlési képviselő, valamint Haszilló Ferenc Kecel polgármestere és Lehoczki Ferenc Soltvadkert polgármestere. A rendezvény egyedi hangulatát kerékpáros vers, bmx-, roller- és mountain bike bemutató biztosította, továbbá számos keceli és soltvadkerti kerékpáros is megjelent az eseményen, hogy elsőként vehessék birtokukba a hivatalosan is felavatott létesítményt.

A kerékpárút az 54. számú főút mellett a Kecel-Soltvadkert-Kiskőrös körforgalmi csomóponttól Kecel belterületi közigazgatási határáig húzódik. A 2,6 méter széles kerékpárút mellett sárrázók, árkok épültek, illetve egy pihenőhely is kialakításra került, ahol asztal, padok, hulladékgyűjtő, kerékpártároló és tájékoztató tábla került kihelyezésre. A kivitelezést a Soltút Kft. végezte.

A beruházáshoz az Európai Unió és a Magyar Állam együttesen 85%-os támogatást nyújtott, melyből Kecelen mintegy 3910 méter, Soltvadkerten pedig 5115 méter épülhetett meg. Az így elkészült építmény közvetlenül kapcsolódik a Soltvadkert-Kiskőrös és a Soltvadkert-Selymes-Kiskunhalas között kiépült hálózathoz. A Kecel-Soltvadkert közötti kerékpárúton már most ősszel is szemmel láthatóan jelentős a kerékpáros forgalom. Sokan munkába járás, és nem különben sportolás, kikapcsolódás céljából veszik igénybe akár hetente többször is az új kerékpárutat. A fejlesztéssel érintett települések vezetői a létesítménytől az 54. számú főúton jellemző korábbi kerékpáros forgalom többszörösét remélik, tekintettel arra, hogy az főúton lévő nagymértékű személy- és tehergépjármű forgalom miatt balesetveszélyes volt kerékpározni.

Projekt mérföldkövek:
Szerződéskötés engedélyezési terv készítésére: 2008. augusztus 26.
Pályázat beadása: 2008. december 22.
Támogatási döntés: 2010. április 6.
Támogatási szerződés megkötése: 2010. november 30.
Támogatási szerződés módosítása: 2012. február 1.
Támogatási szerződés 2. számú módosítása: 2012. október 15.
Kivitelezés megkezdése: 2012. április 6.
Műszaki átadás-átvétel napja: 2012. szeptember 28.
Ünnepélyes átadás: 2012. október 12.
Projektzárás napja: 2012. november 30.


A Kresz szerint kötelező kerékpár felszerelések:
- fehér színű első lámpa;
- piros színű hátsó lámpa;
- egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő prizma;
- két, egymástól független fék;
- csengő;
- borostyán sárga színű küllőprizma legalább az első keréken;
- fényvisszaverő mellény (lakott területen kívül, vagy ha korlátozottak a látási viszonyok).

 

 

 

 

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2022

ElmarFLORA 2022

 

Programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Aktuális

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 67 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató