Hagyományaink előtt tisztelegve ünnepeltük
a Városi Könyvtár és Művelődési Ház 20. születésnapját


2015. március 1-jén színházi előadással és táncházzal vártuk vendégeinket a Városi Könyvtár és Művelődési Ház fennállásának 20 éves jubileumára.


16 órakor a kalocsai Varajti Gizella Színjátszó Kör „Ősztől tavaszig” címmel népi színjátékot mutatott be három felvonásban. A lelkes közönség bepillantást nyerhetett az egykori tollfosztók hangulatába, a régi báli készülődésbe, a mulatozásba, s egy hagyományos disznóvágásba csöppenve átélhette annak különleges hangulatát, megtapasztalva, hogy eleink életében mily fontos helyet foglaltak el a rokoni kötelékek, a baráti kapcsolatok.
    Az előadást követően mindenki vendégünk volt egy kóstolóra az ünnepi tortából, majd kezdetét vette egy vidám hangulatú táncház, ahol kicsik és nagyok együtt ropták a táncot. A lépések elsajátításában Lukács László és Lukácsné Haránt Eszter, a Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezetői voltak segítségünkre. A talpalávalót Bata László, Németh Mihály és Székely Tibor húzta. A megfáradt apróságok a kézműves kuckóban színezhettek, s fonalbábokat készíthettek.
    Köszönjük, hogy velünk ünnepeltek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2021

Elmarad a 2020-as FLORA

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 457 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató