A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozók ügyeinek gyorsabb elintézése érdekében kihelyezett ügyfélszolgálatot tart Kiskőrösön.
Időpont: 2014. szeptember 26. (Péntek) 9.00 - 12.00-óráig
Helyszín: Kiskőrös - Árpád u. 8. (NAV kirendeltség mellett)
Letölthető dokumentumok:.

Igénybe vehető szolgáltatások:

- Széchenyi Kártya Program; államilag támogatott vállalkozói hitelek, Agrár Kártya,
Folyószámla Hitel stb.
- Támogatási lehetőségek
- Szakképzési tanácsadás, tanulók foglalkoztatásának előnyei
- Üzleti lehetőségek
- Békéltető Testület - Vitás vállalkozói ügyek kezelése, fogyasztói panaszok
- Építőipari-, kamarai regisztrációval kapcsolatos információk
Előzetes egyeztetés: Péjó Zoltán / 0670/938-47-67

MUNKAHELYI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ KÉPZÉS KALOCSÁN
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elsősegélynyújtó képzést szervez a megyei vállalkozások képviselői számára, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait.
A hatályos jogszabályok alapján a munkáltatók kötelesek képzett elsősegély nyújtókat kijelölni, foglalkoztatni, hiszen bármelyik munkahelyen előfordulhat, hogy valamelyik munkavállaló rosszul lesz, esetleg kisebb vagy komolyabb baleset éri. A szakszerű, hatékony elsősegélynyújtás feltétele, hogy képzett elsősegélynyújtó adja az első segélynyújtást, így a mentők megérkezéséig, az első orvos i ellátásig akár életet menthet a begyakorlott mozdulatsorokkal.

Időpont: 2014. október 6., hétfő, 9-15 óráig
Helyszín: Hotel Kalocsa – Különterem (6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1.)
Létszám: maximum 12 fő.

Kérjük, jelentkezési lapját legkésőbb 2014. szeptember 29-ig küldje meg az email címre.
Részletes képzési terv és jelentkezési lap a csatolt mellékletekben található.

FOGYASZTÓVÉDELMI FÓRUM
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve idén is megszervezi fogyasztóvédelmi fórumsorozatát, amelyre ezúton tisztelettel meghívja Önt és munkatársait. A rendezvényen többek között szó esik majd a szavatosság és jótállás témakörét érintő változásokról, a gazdasági reklámtevékenységre vonatkozó előírásokról, valamint munkaügyi, illetve munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatairól.
Időpont és helyszín:

2014. 10. 09. (csütörtök) 9.00 óra,
Kalocsa, Szent István u. 35.
Polgármesteri Hivatal - Díszterem
A rendezvény térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részletes program és a jelentkezési lap a mellékletben található.

Kikerülik az embargót a szemfüles cégek
Azonnal reagáltak a cégek az orosz importtilalom kihívásaira, vannak, akik más piacokat kerestek, mások kisebb kerülőkkel ugyan, de így is Oroszországba exportálják termékeiket – írja a Magyar Nemzet. A cégek egy része Szerbián keresztül próbálja eljuttatni termékeit az orosz piacra, a származási országot azonban így is fel kell tüntetni.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslatot dolgoz ki a kormány számára az Oroszországba irányuló magyar export megtartásának érdekében - mondta Parragh László, az MKIK elnöke a kamara magyar-orosz tagozatának ülésén. Hangsúlyozta, hogy az oroszországi embargó nemcsak közvetlenül érinti negatívan a magyar vállalkozásokat, hanem áttételesen is, például az orosz piacra irányuló német export jelentős visszaesése a magyar cégekre is hatással van.

Az Atomerőmű bővítésre nincsenek hatással az Oroszországgal szembeni szankciók
Az energiaipar területén pedig a mélytengeri és sarkköri fúrást lehetővé tévő technológiák mellett a kőolaj-finomítást érintő uniós rendelkezések is várhatóak. Magyarország orosz állami hitelből orosz technológiával tervezi bővíteni atomerőmű-kapacitását, a szankciók sem mint nukleáris projektet, sem mint pénzügyi műveletet nem érintik. greenfo/MTI

Csökkenő munkanélküliség, magas közfoglalkoztatás
A nyilvántartott álláskeresők aránya augusztusban Jánoshalma (18,9%), valamint Kiskunmajsa és Kalocsa (egyaránt 12,7%) járásban volt a legmagasabb a megyében.
A munkanélküliség mértéke legalacsonyabb Tiszakécske (7,7%), Kiskunfélegyháza (8,3%) és Kecskemét (8,4%) térségében volt.
Augusztus hónap folyamán a bejelentett új álláshelyek száma 4069 darab volt, azaz júliushoz képest 677 darabbal (20%-kal) több lett. Előző év azonos időszakához viszonyítva 92,8%-os a növekedés. Így az időszak elején meglévő 2024 álláshellyel együtt 6093 álláshelyet tudtunk a hónap során felkínálni munkát kereső ügyfeleinknek. Az összes munkalehetőségből 2235 állás maradt a hónap végén betöltetlen. Ezzel 100 nyilvántartott álláskeresőre az időszak végén még 9,7 üres álláshely maradt, júliusban 8,5, tavaly ilyenkor pedig 5,2 volt e mutató értéke.
A közfoglalkoztatás keretén belül 2014 augusztusában 9800 fő dolgozott a megyében, amely 17,3%-kal magasabb az előző havi létszámnál, az előző év azonos időszakánál pedig 36%-kal. A legtöbb közfoglalkoztatottat ebben a hónapban Kalocsa járásban alkalmazzák (1177 főt), de jelentős létszám tartozik a kecskeméti (1093 fő) és a bácsalmási (912 fő) térséghez is.

Kis vagy közepes céget csinálnának a nagyvállalatokból
Újraszabályozzák a kis- és középvállalkozások jogi kategóriáit - jelentette be Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ez lehetőséget teremt majd arra, hogy például az Univer, amelyik európai nézőpontból tekintve nem minősül nagyvállalatnak, szintén jelentős fejlesztésekhez juthasson majd.
Orbán Viktor szerint az Univerre példaként kell tekinteni, mert nemcsak visszavette a külföldi kézbe került kecskeméti konzervgyárat, hanem jobban is tudja működtetni, mint ahogyan a korábbi külföldi tulajdonosai tették. MTI

Tiltakoznak a könyvelők
A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete szerint a világon egyetlenegy olyan számlázószoftver se létezik, amellyel ne lehetne visszaélést elkövetni, ezért nonszensz, hogy a NAV saját hatáskörben dönthet arról, hogy gyanús-e neki egy fejlesztő, vagy sem.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által kihirdetett "számlarendelet" alapján várhatóan kriminalizálni lehet a számlázó szoftverek fejlesztőit – írták.
Az adóhatóság bűnügyi igazgatóságai nyomozati cselekményeket hajthatnak végre akár érdemi indok nélkül is egy fejlesztőnél, ha saját hatáskörükben úgy vélik, hogy a fejlesztők&ea cute;nt megjelölt személy adóelkerülésre alkalmas szoftvert készített – olvasható a közleményben.
Valójában a világon egyetlenegy olyan számlázószoftver se létezik, amellyel ne lehetne visszaélést elkövetni. Ennek a legegyszerűbb módja az, hogy a számla kiállítása előtt mentés történik az addig kiadott számlákról, majd a soron következő számla kiállítása után ezt a mentést töltik vissza.

300 milliárdot költ a kormány az élelmiszeriparra
A kormány a következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít élelmiszeripari fejlesztésekre – mondta a nemzetgazdasági miniszter Székesfehérváron, ahol felavatta a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz új gyártósorait. Varga Mihály szerint a kormányzati támogatásokkal nemcsak a termelés bővülését és az új munkahelyek létrejöttét támogatják, hanem a magasabb feldolgozottságú termékek előállítását is. MTI

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2021

Elmarad a 2020-as FLORA

Regisztráljunk!

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

facebook module joomla

Facebook ajánlók

joomla fanbox module joomla
facebook like box joomla
facebook like box joomla

Ki olvas minket

Oldalainkat 255 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató