Önkormányzati hírek

TOP Pályázat

 

TOP-2.1.3-15-BK1-2016-00023 – Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések -  Kecel Város belterületi csapadékvíz elvezetése - Projektindítás
 

Kecel Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-2.1.3-15-BK1 azonosítószámú „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések” című felhívásra. A projekt keretében 300 000 000 Ft vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból a település belterülete csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése valósul meg.
 

2019. november 25-én aláírásra került a kivitelezővel a vállalkozási szerződés, így a munkálatok 2020. év elején megkezdődtek. A projekt megvalósításának határideje 2020. november 25.
 

A város több részén hiányos, illetve nem megfelelő lejtésű a csapadékvíz elvezető hálózat, a cél ennek kiépítése. Jelen terv keretében a beruházás I. üteme kerül megvalósításra, mely 13 742 fm csapadékvíz csatorna megépítését jelenti a következő utcákban: Felszabadulás, Fürst Sándor, Gárdonyi Géza, Kenderföldi, Erkel Ferenc, Kölcsey Ferenc, Tó, Szabó Pál, Dankó Pista, Bacsó Béla, Barnakert, Csillag, Sás, Nyár, Alkotmány, Bartók Béla, Móra Ferenc utca.
 

A fejlesztésben földmedrű nyílt árok, DN300 beton és vasbeton átereszek, DN500 vasbeton átereszek, szikkasztó árkok, Umweltechnik FO2 folyókák kerülnek kialakításra. Az út alatti átvezetéseket útbontással lehet megépíteni, emiatt szükséges az útburkolat sávos helyreállítása. A keresztező közművek kiváltása szükséges azokon a gáz- és vízbekötéseken, ahol az árok alja alatt nem biztosítható a 80 cm-es földtakarás. A kivitelezési munkák a jóváhagyott és engedélyezett tervdokumentáció alapján készülnek. Az eközben észrevételezett esetlegesen szükséges változtatásokra csak korlátozottan van lehetőség, mert a beruházás befejezését követően a támogató szervezetek az elkészült árkok, átereszek, egyéb közművek méreteit, darabszámát, megfelelőségét szigorú ellenőrzés keretében veszi át.
 

Cél, hogy a belterületen jelentkező fölös csapadékvizek a szikkasztó tározóba kerüljenek elvezetésre, így mentesítve a belterületi ingatlanokat, utakat,létesítményeket a belvizek káros hatásai alól, ezáltal kielégítve a vizek helyben tartásának követelményét, valamint a káros többletvizek által okozott kártételek csökkentését, megszüntetését. A beruházáshoz az önkormányzat 9 436 859 Ft önerőt biztosított.
 

Kérjük a lakosság türelmét és megértését a kivitelezés során felmerülő kellemetlenségek miatt!

UjeviFogadas.jpg, JPG képfájlKöszöntötték a vállalkozókat

Január 31-én este a Fürtös Vendéglőben hagyományos újévi fogadás keretében köszöntötte a 2018-as adóév legmagasabb összegű helyi adót fizető vállalkozóit Haszilló Ferenc polgármester. A meghívott cégek és egyéni vállalkozók valamennyien egymillió forint felett fizettek be a város kasszájába.

Bővebben: Köszöntötték a vállalkozókat

„Téli ünnepek” a kultúra napján

Profile

Kecel Város Önkormányzata január 22-én, a magyar kultúra napja tiszteletére nyitotta meg FLORA fotókiállítását, ahol kihirdették a 8. alkalommal kiírt fotópályázat eredményeit is. Az ünnepi műsorban a keceli általános iskola tanulói, Ferró Gréta és Garajszki Sára mondtak verset Ridegné Szilágyi Bettina felkészítésével.
 

Megnyitó beszédében Haszilló Ferenc polgármester szólt a Himnusz megzenésítésének körülményeiről, majd hálásan köszönte a fotósok és a zsűri – Varga Eszter, Rideg Rebeka, Benedek Imre és Kecskeméti Károly – munkáját. A kiállítást a szervezők a múlt évben elhunyt Nánai István fényképészmester emlékére ajánlották, aki kezdetben a zsűri tagjaként, később tiszteletbeli zsűritagjaként vett részt a megvalósításban.

A fotópályázatra ezúttal „Téli ünnepek” témában várták a virágfesztivál idején készült képeket, melyekből 223 érkezett be 32 felnőtt és 14 ifjú fotóstól, többségében a megye településeiről. Kiállításra 33 fotó került.
 

Helyezettek:
1. Bartus Dávid (Baja) - Kukucs, 2. Kellnerné Felső Sára (Érsekcsanád) - Ünnepi fuvallat, 3. Horosnyi Sándor (Baja) – Téli rege, Különdíj: Katona Dániel (Kiskőrös) - A tökéletes kör, Fischbäckné Horváth Ildikó (Baja) - Üdvözlet az érkezőnek, Gombaszöginé Vargacz Teréz (Kalocsa) - BÚÉK!

Ifjúsági kategória (valamennyien Kecelről): 1. Bakos Laura - Hóra fel!, 2. Flaisz Iringó - Almásdísz, 3. Pálinkás Attila - Ajándék téli színekben, Különdíj: Orcsik Zsófia - Decemberi hangulat. A fiatal fotósok felkészítését Szentgyörgyi Erika tanárnőnek köszönték.
 

Kecel Város Önkormányzata mellett a pályázat támogatói voltak: Compana Kft., Fürtös Vendéglő, Magyar Mezőgazdaság Kft., Műszaki Áruház, Spar Magyarország Kft.

A kiállítás megvalósításában, berendezésében közreműködtek: BI-Design Reklámstúdió, Varga Eszter, valamint az önkormányzat és a művelődési ház munkatársai.

Valamennyi pályázó emléklapot kapott, melyeket a távol maradóknak postán kézbesítenek. A tárlat február 5-ig tekinthető meg a keceli könyvtár kiállítótermében. 
 

Gyalogné Klajkó Eszter

MEGHÍVÓ!

Kecel Város Képviselő-testülete 2020. január 22-én (szerdán)
07,30 órai kezdettel rendkívüli ülést tart, melyre ezúton meghívom.

A Képviselő-testületi ülés helye: Városháza tanácskozóterme
6237  Kecel, Fő tér 1.

A meghívó és a napirendi javaslatok elérhetőek az alábbi linken:
Letölthető dokumentumok

Virágok Kecelen a kultúra napja alkalmából

Kecel Város Önkormányzata 2019 őszén 8. alkalommal hirdette meg a virágfesztiválhoz kapcsolódó FLORA fotópályázatát. Felnőtt kategóriában 32 - főként Bács-Kiskun megyei - pályázó, ifjúsági kategóriában pedig 14 keceli pályázó küldte összesen 223 képét, melyek ezúttal „Téli ünnepek” témában készültek a virágokról a fesztivál ideje alatt. A képekből a zsűri elnöke, Varga Eszter és tagjai, Benedek Imre, Kecskeméti Károly és Rideg Rebeka 26 fotót választottak ki a kiállításra, melynek megnyitója a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én (szerdán) 17 órakor lesz a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház kiállítótermében. Az eseményre szeretettel várnak valamennyi érdeklődőt, különös tekintettel a fotósokat, hiszen itt kerül sor a pályázat eredményhirdetésére is. A tárlatot Haszilló Ferenc polgármester nyitja meg, versekkel közreműködnek az általános iskola diákjai: Ferró Gréta és Garajszki Sára. Az est végén – az előző években már jól bevált forgatókönyv szerint – levetítésre kerül valamennyi fotó, és az alkotók, valamint a zsűri tagjai között szakmai eszmecserére, baráti beszélgetésre lesz lehetőség. A szervezők a rendezvényt a tavaly nyáron elhunyt Nánai István fényképészmester emlékének ajánlják, aki az első években a zsűri tagjaként, később tiszteletbeli zsűritagjaként segítette a pályázat megvalósítását.

Gyalogné Klajkó Eszter

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek 2020 januárja

Kecel Városi TV

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 67 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató