FLORA VIRÁGFESZTIVÁL - KECEL

3. KISKERTÉPÍTŐ PÁLYÁZAT 2017.


Kecel Város Önkormányzata a XXXI. FLORA Virágfesztivál alkalmából „Én kis kertet kerteltem…” mottóval kiskertépítő versenyt hirdet óvodai csoportok, általános iskolai osztályok és művészeti iskolás közösségek részére, a környezettudatos gondolkodás és életmód népszerűsítése céljából. A felhívásunkra beérkezett alkotásokat a FLORA Virágfesztivál alkalmával - 2017. december 1-3. között - a Városi Sportcsarnokban (Kecel, Szabadság tér 17.) mutatjuk be.


A jelentkező csapatok száma limitált: a jelentkezések sorrendjében 50 kiskertet tudunk kiállítani. Valamennyi résztvevő csoport egy kert beültetésével pályázhat, melyhez a virágföldet önkormányzatunk biztosítja. A csoportoknak saját kiskertjüket kell bemutatni: növényekkel beültetni és - a természetes anyagokat, dekorációkat, előnyben részesítve - a kiállításra elkészíteni. Témánk: „Szüleink mesehősei - Retró mesekert” - a 60-70-80-as évek jellemző meséi, pl. Mirr-Murr, Kisvakond, Kockásfülű nyúl, Magyar népmesék, stb.
A rendezvényt követően (december 3-án 18 órától, december 4-én 7-11 óráig) a pályázó csoportok alkotásukat visszakapják, és kertjüket maguk gondozhatják.


Jelentkezés:
A versenyen való részvételhez október 20-ig jelentkezési lap kitöltése szükséges, amely letölthető a www.kecel.hu honlap „Flora” menüpontjából. Felhívjuk figyelmüket, hogy a résztvevők számát a lap benyújtása után módosítani nem lehet! A jelentkezők szíveskedjenek az intézmények számára 2015-ben és 2016-ban kiadott virágládákat használni!  November 6-át követően a virágföldet egyeztetés után adjuk ki, juttatjuk el a pályázókhoz. 

Az elkészült munkákat 2017. november 29-én (szerdán) 9-12 óra között várjuk a virágkiállítás helyszínén, a Városi Sportcsarnokban (Kecel, Szabadság tér 17.).

A berendezéskor minden pályaművet egységes táblával látunk el, melyen az intézmény és a csoport neve szerepel. Kérjük, hogy a munkák leadásánál a nevet úgy tüntessék fel, hogy számunkra könnyen cserélhető legyen! Fontos, hogy a műanyag edényre ne írjanak!

A zsűrizés november 29-én (szerda) délután történik, a díjkiosztásra december 1-jén (péntek) 14 órakor a helyszínen kerül sor.

 

Elbírálás:
A bírálatot a rendezvény kertészeti szakemberekből álló zsűrije végzi az alábbi szempontok szerint:

- ötletesség, kreativitás,
- gyermekmunka egyértelmű megjelenése és a kompozíción belüli dominanciája,
- természetes anyagok felhasználása,
- a beültetés alapossága,
- összhatás.

 

Díjazás:
Minden pályaművet benyújtó csapat emléklapot és ajándékot kap. Óvodás, kisiskolás és felső tagozatos kategóriában az első három helyezett csapatot jutalmazzuk. A jelentkező korosztályok számától függően fenntartjuk a jogot, hogy az egyes kategóriák helyezettjeinek díjazását a zsűri javaslata szerint átrendezzük. Rendezvénybiztonsági okokból csoportonként összesen max. 8 főt várunk a december 1-én 13 órakor megrendezésre kerülő gyermekkoncertre, majd 14 órakor a pályázat eredményhirdetésére.

 

Belépés a rendezvényre:
A pályázaton résztvevő csoportok előzetesen regisztrált tagjainak – gyermekeknek és a közreműködő felnőtteknek – a rendezvény ideje alatt ingyenes belépést biztosítunk. A csoporttal érkező további kísérőknek belépőjegyet kell váltani. A csoportonként 8 db belépőt és a többi gyermek számára szóló – péntek 15 órától, szombaton és vasárnap nyitva tartási időben felhasználható – belépőjegyet november 29-én, a pályamű leadásával egy időben adjuk ki.

 

Ütemezés:
- Jelentkezési határidő: 2017. október 20.
- Virágföld átvétele: 2017. november 6-a hetében.
- Kész művek leadása a helyszínen: 2017. november 29. (szerda) 09.00-12.00
- Gyermekkoncert a helyszínen: 2017. december 1. (péntek) 13.00
- Díjátadó a helyszínen: 2017. december 1. (péntek) 14.00
- Edények kiadása a sportcsarnokból: 2017. december 3. (vasárnap) 18 órától,
  december 4. (hétfő) 07.00-11.00 óráig.

A szervezők részéről további információt nyújt, és az előjelentkezéseket fogadja:
Gyalogné Klajkó Eszter / E-mail: Tel.: 06-20/96-56-888
Selymesi Henriett / E-mail:   Tel.: 06-30/664-97-69
 

 

A jövő kertépítőinek vidám, eredményes alkotást kívánunk!

 

Kecel Városi TV

Flora 2017

FLORA 2017

Kiskertépítő pályázat 2017

Kiskertépítő pályázat 2017

FLORA fotópályázat

 

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Keceli programajánló

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 185 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

Időjárás