A Duna-Tisza köze nyugati felén, három történeti-néprajzi táj: a Kiskunság, a Bácska és a Kalocsai Sárköz találkozásánál fekszik a 9168 lakosú alföldi kisváros, Kecel.

A város központjában található az 1802-ben épült Szentháromság-templom, benne klasszicista főoltár. Szintén a város központjában van a "Római Istenek kútja", Szabadság-emlékmű. A 4 hektáros központi parkban, a "Ligetben" forgógömbös szökőkút, I. világháborús és 1956-os emlékmű található.

A helytörténeti múzeumban a múlt bemutatása mellett időszaki kiállítások várják a látogatókat. A város déli részén található a Közép-Európában egyedülálló Pintér Művek Hadtörténeti Múzeum és Haditechnikai Park.

Nevezetessége a Vörös-mocsár országos természetvédelmi terület, gazdag növény- és állatvilágának nagy része védett, ezenkívül termálfürdő is található Kecelen.

Nevezetes programok: Bács-Kiskun Megyei és Regionális kettes fogathajtó bajnokság május második hétvégéjén, T. G. Virágdekor és Szakképző Intézet Tavaszköszöntő Virágfesztiválja május utolsó hétvégéjén, a Keceli Meggyfesztivál június második hétvégéjén, OFF ROAD terepjáró-fesztivál június harmadik hétvégéjén, Keceli Szüreti Napok augusztus harmadik hétvégéjén, FLORA Virágfesztivál és Keceli Országos Fazekas Kiállítás december első hétvégéjén.

Kecel Városi TV

Flora 2017

FLORA 2017

Kiskertépítő pályázat 2017

Kiskertépítő pályázat 2017

FLORA fotópályázat

 

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Keceli programajánló

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 156 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

Időjárás