Lakossági tájékoztató

KÖZLEMÉNY


Kecel város polgármestere a veszélyhelyzetre való tekintettel a mai napon rendkívüli egyeztetésre hívta össze aközoktatási, köznevelési, szociális és kulturális intézményvezetőket. Az alábbiakban a vezetők által meghozott intézkedéseket ismertetjük, melyeket a polgármester a további működéshez jóváhagyott.

Általános iskola – Berger József igazgató:

Március 16-tól életbe lépett a digitális munkarend. A kollégák a hétvége folyamán és jelenleg is egyeztetik a diákok online csatlakozásának lehetőségeit, melynek határideje kedd 16 óra. Felügyeletet mától 2 fő kért, de az iskolában nem jelent meg. Gyermekétkeztetést 5 fő kért, ők 12.30-tól helyben étkezhetnek (a József A. u. felőli ebédlőt használhatják), az ebéd helyből nem vihető el. Keceli cégektől számtalan felajánlás (laptop, digitális eszköz) érkezett és érkezik folyamatosan, melyeket hálásan köszönnek. Javasolják a szülők számára a Kréta rendszert figyelni, és annak mobil applikációját okos telefonra letölteni, mert a tanárok üzenetei itt azonnal elérhetők. A távoktatásban kapott tananyag feldolgozása visszaküldés alapján működik majd. Azok számára, akik technikai eszközök hiányában vagy életkoruknál fogva nem tudják megoldani a csatlakozást, megoldást dolgoznak ki.

Óvoda és bölcsőde – Galántai Katalin intézményvezető:

Vasárnap délelőtt értekezletre gyűltek össze a bölcsőde és az óvodák tagintézmény-vezetői. A szülőkkel folytatott egyeztetések nyomán mától 50 kisgyermekre számítottak, akik közül végül 10 jelent meg. Ebből is kitűnik, hogy a szülők felelősséggel kerestek/keresnek megoldást az új helyzetre. Az ügyeletes óvoda a Központi óvoda, és igény szerint a bölcsőde is tart ügyeletet. Kérik a szülőket, hogy aki külföldön járt vagy kapcsolatban áll külföldön járt személlyel, ne küldje közösségbe gyermekét! Az intézmény pedagógusai - a fenntartó jóváhagyásával - jogosultak hazaküldeni azt a kisgyermeket, aki szemmel láthatólag náthás, beteg. A gyógypedagógiai ellátás és a logopédia is szünetel.

Városi Múzeum – Benyák Ferenc múzeumvezető:

A ma délelőtti kormányzati intézkedéseknek megfelelően látogatási tilalom alatt áll.

Városgazdálkodási csoport – Balláné Szűcs Adél, Radva Zoltán:

A dolgozók szabad légtérben dolgoznak, lehetőleg elkülönülten. Gumikesztyűvel, fertőtlenítővel el vannak látva. A buszmegállóba is kézmosót, kézfertőtlenítőt helyeztek ki. A csapat csak az alaptevékenységet végzi. Náthás, beteg munkatárs nem jöhet be dolgozni. 


Városi Könyvtár és Művelődési Ház – Widnerné Fenyvesi Bernadett igazgató:

A könyvtár a mai napon - szigorú óvintézkedések mellett - 16 óráig nyitva tart.

A kölcsönzés és az irodai szolgáltatás (nyomtatás, fénymásolás) működik, a számítógép használat szünetel. 2 könyvtáros ügyeleti rendben fogadja az olvasókat: a fogadótérben mindig csak 1 olvasó tartózkodhat. A művelődési házban a rendezvényeken túl a kiscsoportos foglalkozások is elmaradnak ma. Holnaptól az ország teljes területén látogatási tilalmat vezetnek be a kulturális intézményeknél, így a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház sem fogad olvasókat, látogatókat, keddtől a média ügyfélszolgálata csak a e-mail címen érhető el.


Idősek Otthona – Gombkötőné dr. Sendula Judit igazgató:

A család- és gyermekjóléti szolgáltatás esetén az ügyfélfogadás szünetel, sürgős esetben telefonálni lehet: a +36-78/420-092-es telefonszámon fogadják munkaidőben a hívásokat. Az idősek otthonában fennáll a látogatási tilalom. A mai naptól a hozzátartozóktól csomagokat nem fogadnak, mindenből elegendő áll rendelkezésre az intézményben. Folyamatosan fertőtlenítenek. A házi segítségnyújtást biztosítják. A szociális étkeztetést szintén biztosítják, az ételszállítók a lakásokba nem léphetnek be. A gyermekétkeztetési igényeket tudják teljesíteni.


Sportcsarnok – Verba József sportcsarnokvezető:

A délelőtti foglalkozások megszűntek a diákok távolmaradása miatt. A foci- és kézilabdások nem jönnek edzésre, a meccsek elmaradnak. A sportcsarnok és a focipálya zárva tart.

 

 

Tisztelt Keceli Lakosok!
 

Kecel Város Önkormányzata az intézményvezetők tájékoztatását elfogadja, és
a rendelkezések bevezetéséhez hozzájárul. Mindannyiunk felelős védelme érdekében kérem Önöktől is az intézkedések szíves tudomásulvételét és betartását!

Nagyon fontos, hogy főként az idős, nyugdíjas lakosok maradjanak otthonaikban! Hangsúlyozom, amit már bizonyára nagyon sokszor hallottak: tartsuk be a higiénés szabályokat, vásárlásainkat csak a legszükségesebbekre korlátozzuk, és ha tehetjük, egyáltalán ne mozduljunk ki!

Fontos továbbá, hogy megbízható oldalakról tájékozódjunk, melyek helyben az alábbiak:
www.kecel.hu honlap; a hivatal hirdetőtáblája (a veszélyhelyzet ideje alatt az utcafronton és az előcsarnokban); Kecel város Facebook oldal; képújság; Keceli Hírek

Az aktuális információkat mindig osztják a KecelMédia felületei is. Esetleges további intézkedéseimet is e felületeken teszem majd közzé.

Kérem, vigyázzanak magukra és családjukra! Legyünk tekintettel embertársainkra, segítsük egymást ebben a rendkívüli helyzetben!

Kecel, 2020. március 16.

Haszilló Ferenc - polgármester

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 212 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató