FLORA Fotó eredményhirdetés

Januárban is nyílnak a FLORA virágai


Kecel Város Önkormányzata január 23-án este a Magyar Kultúra Napja tiszteletére rendezte meg a Flora fotópályázat eredményhirdetését és kiállításának megnyitóját. A fotópályázatot 5. alkalommal hirdették meg, a decemberi FLORA Virágfesztivál ideje alatt készített fotókat lehetett beküldeni. Az ünnepi műsorban a kiskunhalasi Fazekas Eszter közreműködött, aki három, magyar nyelven felcsendülő, népszerű dalt adott elő. A vendégeket Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere köszöntötte, beszédében megemlékezve a kultúra napjáról és a nemzeti gyásznap áldozatairól, majd bemutatatta a fotópályázatot, és megnyitotta a kiállítást.

A pályázat zsűri tagjai Benedek Imre, a BI Design Reklámstúdió tulajdonosa, Kecskeméti Károly fotós és Varga Eszter fotós voltak. Döntési szempontjaikat, véleményüket Gyalogné Klajkó Eszter szervező ismertette. Mindannyian egyet értettek abban, hogy az idei pályázatra mennyiségben szép számú, minőségben pedig színvonalas pályamunkák érkeztek.Sajnos, a pályázók többsége a kiírás azon elvárását, hogy a virágok születésnapi hangulatban jelenjenek meg, nem vette figyelembe. A beérkezett fotók kb. kétharmadának esetében a születésnap nem beazonosítható, de a képek mégis színvonalasak, szépek, nagyításra méltók. Ennek fényében a zsűri úgy döntött, hogy dobogós helyezést kizárólag annak adományoz, aki a kiírásnak maradéktalanul megfelel, de különdíjak formájában a témától függetlenül készített virágfotókat is jutalmaz.
 

A felhívásra 29 pályázó, 9 településről összesen 133 képet küldött be. Harmadik helyezett lett Nagy Erik Kalocsáról, „Tavasz a télben” elnevezésű fotójával, második Herczeg Judit Kiskőrösről, „A harmincadik” című képével, első pedig Könnyű Angéla Írisz Debrecenből, „Szülinapi dizájn” elnevezésű fotójával.
 

Az ajándékokat a keceli Műszaki Áruház, a Fürtös Vendéglő, a Spar Áruház és Kecel Város Önkormányzata biztosította, valamint az első helyezett számára egy gyönyörű rózsadobozt ajánlott fel a virágfesztivál egyik kiállítója, a Mysterious Roses London. A felajánlók segítsége mellett a rendezvénnyel kapcsolatos nyomdai előkészítési munkákat a BI Design Reklámstúdiónak köszönték meg a szervezők.
 

Különdíjat vehetett át Horosnyi Sándor (Baja), Szabó János (Kecel), Fischbäckné Horváth Ildikó (Baja), Kiszner Piroska (Hercegszántó) és Szemlits Imre (Baja).

Valamennyi résztvevő emléklapot és ajándékot kapott.
 

A kiállítás február 6-ig, a Városi Könyvtár és Művelődési Ház kiállítótermében tekinthető meg, majd látható lesz december 1-3. között, a XXXI. FLORA Virágfesztiválon is.

Kecel Városi TV

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Keceli programajánló

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 275 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

Időjárás