Boldog születésnapot, FLORA!

A szakmai zsűri, a kiállítók, a látogatók és a szervezők véleménye alapján is sikeresen zárult az idei FLORA Virágfesztivál és társrendezvénye, a Keceli Országos Fazekas Kiállítás, melyre több mint 10 ezer ember volt kíváncsi. Az önkormányzat által 30. alkalommal megrendezett eseményen a születésnap állt a középpontban, tortákkal, ünnepi csokrokkal, színes parti dekorációkkal, közel 40 kiállítói standon, 28 fazekasmester részvételével.

A virágos főtéma berendezésében Balláné Szűcs Adél, Farkas Bernadett és Trepák Mária keceli virágkötők és munkatársaik, valamint Gombás Attila, a kiállítás berendezője vett részt. A kiállítók között Kecelről az Erika Virágüzlet és Benyiczki Annamária mutatkozott be egy-egy standon, utóbbi díszítésében Rideg Gáborné közreműködött. Egyedi papírdekorációkat Polgárné Jónás Gabriella készített. A szakmai zsűri 2 nagydíját kiváló minőségű örökzöld és lombhullató díszfák, díszcserjék színvonalas bemutatásáért a KEFAG Zrt. – Juniperus Parkerdészet Kecskemétről, vágott rózsa újdonságok széles körű fajtaválasztékáért és kiváló minőségéért pedig Fráter György Szegedről nyerte, az ifjúsági kötészeti verseny vándordíját sorozatban negyedik alkalommal a szombathelyi szakiskola csapata vihette haza. A vándordíjat Ferróné Mencsik Rita készítette.

A fesztivált december 2-án 10 órakor Bányai Gábor országgyűlési képviselő nyitotta meg, gyönyörű dalokkal a kiállítással egykorú Veres Mónika Nika közreműködött. Ezt követően Györfi Sándor Karcagon élő, Munkácsy-díjas szobrászművész tárlata nyílt meg a Városi Könyvtár és Művelődési Házban.
A kiskertépítő versenyre idén 39 óvodás és iskolás csapat, közel 800 gyermek és felnőtt jelentkezett, akiknek a Katáng zenekar „nyújtotta át” Boróka néni virágait egy vidám koncert keretében. Az ajtókopogtató felhívásra is szép számmal érkeztek be ötletes, kreatív munkák. A programot kötészeti és tökfaragás bemutatók, ehető virágos előadás és termékkóstoló, ajándéksorsolás, ünnepélyes gyertyagyújtás színesítette, valamint nagy sikert aratott a balatonfüredi élőszobor, aki a szerencsésebb látogatóknak virágot és cukorkát is osztogatott.

Pénteken Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember, a jubileumi Flora egyik védnöke tartott előadást. Vasárnap Pintér Csaba védnököt képviselve édesanyja, Pintér Józsefné, Halmos Monika gasztrobotanikus és Haszilló Ferenc polgármester vágta fel a rendezvény születésnapi tortáját, melyhez Gébl Nóra és Szávuly Bence operett- és musical slágerekkel melegítette elő a hangulatot.

Szombaton a népi hagyományőrzés került középpontba: délelőtt a keceli értékeket bemutató Érték-tárlat, délután a fazekas gyűjtemény állandó kiállítása, majd a fazekas kiállítás nyílt meg. Utóbbi esemény közönségdíját Farkas Gábor fazekasmester, szakmai díjait Szolanics Elvira, Les Gábor és Kovács László fazekasmesterek vehették át. A Mesterek tiszteletére díjjal Nagyné Török Zsóka térhetett haza. A kiállítást Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, védnöke ezúttal is Imre Károly, a Bács-Kiskun Megyei Közművelődési Intézet nyugalmazott igazgatója volt. Műsorral közreműködött a Kovász zenekar.

A Gazdák Udvarában ezúttal – kiskőrösi, bócsai és keceli tulajdonosok jóvoltából – Dutra kiállítást láthattak a fesztivállátogatók, a Keceli Ízek Utcájában pedig 9 helyi termelő kínálta minőségi termékeit. Esténként a művelődési ház előtt adventi gyertyagyújtásra került sor.

A Városi Múzeum „Virágoskert az én szívem…” A keceli falvédők világa – kiállításával gazdagította a jubileumi Flora programkínálatát, a Városi Könyvtár és Művelődési Ház folyosógalériáján a Jobb agyféltekés rajziskola keceli csoportjának munkáit tekinthették meg a látogatók.

További részletek és fotók a Flora és a KecelMédia facebook oldalán.

Kecel Városi TV

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Keceli programajánló

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 30 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

Időjárás