Boldog születésnapot, FLORA!

Profile2016. december 2-4. között 30. alkalommal kerül megrendezésre Kecelen a FLORA Virágfesztivál, valamint 14. alkalommal társrendezvénye, a Keceli Országos Fazekas Kiállítás. Tekintettel a kerek évfordulóra, a virágkiállítás főtémája ezúttal a születésnap lesz. A virágkötők standjai igazi parti hangulatot teremtenek, az ifjú virágkötők versenyén születésnapi csokrok, virágdobozok és ünnepi paravánok készülnek. A standok között olyan különlegességek is láthatók lesznek, mint a sötétben világító növények, ehető virágok, egyedi virágékszerek.

A kiállítás ünnepélyes megnyitására december 2-án, pénteken 10 órakor kerül sor, a kiállítást Bányai Gábor országgyűlési képviselő nyitja meg. A rendezvény védnökei: Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Noske Róbert dísznövénykertész, Pintér Csaba, a Pintér Művek tulajdonosa, Szabó György, a bükki füvesember, valamint Téglás András, a T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapítója, címzetes igazgatója.

Pénteken 14 órától hirdetünk eredményt kiskertépítő pályázatunkon, melyre 40 óvodás és iskolás csoport, mintegy 800 gyermek küldte be kiskertjét, melyek a fesztivál keretében kiállításra kerülnek. 16 órától Szabó Gyuri bácsi előadását hallgathatjuk, Gyógynövényekkel az egészségmegőrzésért címmel. Az udvaron a Keceli Ízek Utcájával és Dutra kiállítással várjuk vendégeinket.

Szombaton a fazekasoké lesz a főszerep: tárlatukat 15 órakor ünnepélyes keretek között nyitja meg Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke. A kiállítás védnöke Imre Károly, a Bács-Kiskun Megyei Közművelődési Intézet ny. igazgatója. A különleges atmoszférájú kiállításra idén közel 30 fazekasmester hozza el munkáit, Kovács László kalocsai fazekasmester szervezőmunkája nyomán. A teremben ismét lesz élő műhely, népi mesterségek bemutatója, valamint az eseménynek otthont adó Városi Könyvtár és Művelődési Házban átadásra kerül az egész évben látogatható fazekas gyűjtemény kiállító terme is.

A Keceli Értéktár Bizottság szintén különleges tárlatra készül: az értéktárban szereplő mintegy harminc helyi értéket mutatják be, és emléklappal mondanak köszönetet a javaslattevőknek és az értékeket létrehozó személyeknek. A rendezvény ideje alatt ismét lesz virág- és karácsonyi vásár, kötészeti bemutató, tökfaragás, traktor- és kisállat kiállítás, és vasárnap délután felvágjuk a rendezvény születésnapi tortáját is. A Kecel Város Önkormányzata és intézményei által szervezett fesztiválra szeretettel várjuk Kecel lakosait és valamennyi közelről, távolról érkező kedves vendéget!

Haszilló Ferenc polgármester

Kecel Városi TV

Flora 2017

FLORA 2017

Kiskertépítő pályázat 2017

Kiskertépítő pályázat 2017

FLORA fotópályázat

 

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Keceli programajánló

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 152 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

Időjárás