Keceli Szüreti Nap

Keceli Szüreti Nap

Kecel és környéke lakosai és az itt vendégeskedő nagyközönség számára ezúton kihirdettetik:

2016. év augusztus havának 27-napján, azaz e hét szombaton kerül megrendezésre a Keceli Szüreti Nap, a városközpontban lévő Szabadság-szobornál.

A reggeli óráktól főznek a családi, baráti főzőcskére regisztrált csapatok a Római istenek kútja mögötti szabad területen. Mikor az ebéd megfő, déli 12 órától „Jó ebédhez szól a nóta” címmel a helyi hagyományőrzők zenélnek: Liska Pál, Benedek Ferenc és Györgye Dávid, a Szélkakas citerazenekar, a Kéknefelejcs népdalkör, valamint a Bogárzó citeraegyüttes.

11 órától a teljes nap folyamán az apróságok és a családok rendelkezésére áll a Kenderkóc Népi Játszóház a Városi Könyvtár és Művelődési Ház előtt, népi ügyességi játékokkal, fa körhintával, népi babakonyhával és kukoricás játszóval.

Hagyományőrző kézműves foglalkozások, népi kézműves bemutató és kirakodóvásár lesz a művelődési ház előtt: parafából szőlőfürtöt, nyomdatechnikával faliképet készíthetnek az alkotni vágyók. Bemutatót tart Csizóczki József bőrműves, valamint Vizi Jánosné, a bábkészítés mestere és párja, Vizi János fajáték készítő.

A gyerekek számára tűzoltóautó bemutató zajlik és pónifogat indul a művelődési ház elől.
A könyvtár leselejtezett állományából 100 Ft/db egységáron lehet könyveket vásárolni az intézmény előtti sátorban. A befolyt összeget új könyvek vásárlására fordítják.
Fellelhető lesz a forgatagban a Keceli Ízek Utcája helyi termékekkel, ezúttal a Bóna Méhészet (méz, házi készítésű gyümölcs lekvár és szörp), Szabó László (házi száraz tészta) és a Fresh Fruit Tész (100 %-os gyümölcslé) kínálja portékáit. A Borutcában a keceli és keceli kötődésű borászatok – Béla Borászat, Csanádi Borászat, Fürt-Trade Kft., Huszár Borház, Közép-Magyarországi Pincegazdaság, Minda Gábor, valamint a Sendula Pálinkaház – kínálják finomabbnál finomabb nedűiket.

14.00 órakor kezdődik a hagyományos Szüreti felvonulás a Lovas Club szervezésében, melynek útvonala a tavalyival megegyezik. A lovas felvonulók a Bikaistállótól, a gyalogos felvonulók a központi óvodától indulnak, és vonulnak át a városközponton. A felvonulók bemutatása a városháza sarkán történik. A lovasok, fogatok, helyi és vendég borrendek, keceli iskolások és óvodások, hagyományőrző csoportok vesznek részt a felvonuláson, a népi táncosok pedig az úttesten táncolnak majd a felvonulás keretében. Vendégségbe érkeznek és a felvonuláson részt vesznek a szomszéd települések polgármesterei: Túriné Czeglédi Edit, Domonyi László, Lehoczki Ferenc, valamint olimpikonunk, Szabián Norbert. Köszöntőt mond Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere. Az elmúlt egy év keceli és nagyvilági eseményeit summázza Herczeg Attila kisbíró.

A szüreti felvonulást követő színpadi program:

15.30 Csurgó zenekar gyermekkoncertje
16.30 Keceli Patachich Gábor Borrend borlovag avatása
17.00 Csodák Titkai Orientál TSE hastánc bemutató
17.30 Bács-Team bemutató
18.00 Hétszínvirág Bábcsoport előadása a könyvtárban
18.30 Roy és Ádám Trió
20.30 Hevesi Tamás
22.00 Veracruz
24.00 DJ Sebi & DJ Dicsa

A Városi Múzeum is érdekes, sokszínű programokkal várja a látogatókat:

17.00 „Virágoskert az én szívem” - Keceli falvédők világa c. kiállítás megnyitója, azt követően:
- együttműködési megállapodás aláírása a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszéke és a Keceli Helytörténeti Gyűjtemény között
- feliratos falvédőket drukkol Borbényi Ferencné Erzsébet hímző
- Travnik Mariska 100 éves vidám fotószalonja – házigazda: Varga Eszter
- lepénysütés sparheltplatnin a múzeumudvaron – gazdasszony: Melkvi Csilla.

A programokról érdeklődni és keceli ajándéktárgyakat vásárolni a szüreti nap helyszínén, a boros faházak szélén található információs faházban lehet.

A színes programokat nagyon sok civil szervezet, vállalkozás, önkéntes közreműködő, segítő támogatja, akiknek ezúton is köszönjük, hiszen Kecel Város Önkormányzata évről évre az ő segítségükkel tudja ezt a rendezvényt megszervezni.

Szeretettel várjuk mind a kecelieket, mind a vidékieket a Keceli Szüreti Napra, melynek valamennyi programja ingyenes. Kellemes időtöltést, jó szórakozást kívánunk!

Kecel, 2016. augusztus 25.

Haszilló Ferenc
polgármester

Herczeg „Totó” Attila
kisbíró

Kecel Városi TV

Flora 2017

FLORA 2017

Kiskertépítő pályázat 2017

Kiskertépítő pályázat 2017

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Keceli programajánló

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 176 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

Időjárás