Keceli Szüreti Nap

Keceli Szüreti Nap

Kecel és környéke lakosai és az itt vendégeskedő nagyközönség számára ezúton kihirdettetik:

2016. év augusztus havának 27-napján, azaz e hét szombaton kerül megrendezésre a Keceli Szüreti Nap, a városközpontban lévő Szabadság-szobornál.

A reggeli óráktól főznek a családi, baráti főzőcskére regisztrált csapatok a Római istenek kútja mögötti szabad területen. Mikor az ebéd megfő, déli 12 órától „Jó ebédhez szól a nóta” címmel a helyi hagyományőrzők zenélnek: Liska Pál, Benedek Ferenc és Györgye Dávid, a Szélkakas citerazenekar, a Kéknefelejcs népdalkör, valamint a Bogárzó citeraegyüttes.

11 órától a teljes nap folyamán az apróságok és a családok rendelkezésére áll a Kenderkóc Népi Játszóház a Városi Könyvtár és Művelődési Ház előtt, népi ügyességi játékokkal, fa körhintával, népi babakonyhával és kukoricás játszóval.

Hagyományőrző kézműves foglalkozások, népi kézműves bemutató és kirakodóvásár lesz a művelődési ház előtt: parafából szőlőfürtöt, nyomdatechnikával faliképet készíthetnek az alkotni vágyók. Bemutatót tart Csizóczki József bőrműves, valamint Vizi Jánosné, a bábkészítés mestere és párja, Vizi János fajáték készítő.

A gyerekek számára tűzoltóautó bemutató zajlik és pónifogat indul a művelődési ház elől.
A könyvtár leselejtezett állományából 100 Ft/db egységáron lehet könyveket vásárolni az intézmény előtti sátorban. A befolyt összeget új könyvek vásárlására fordítják.
Fellelhető lesz a forgatagban a Keceli Ízek Utcája helyi termékekkel, ezúttal a Bóna Méhészet (méz, házi készítésű gyümölcs lekvár és szörp), Szabó László (házi száraz tészta) és a Fresh Fruit Tész (100 %-os gyümölcslé) kínálja portékáit. A Borutcában a keceli és keceli kötődésű borászatok – Béla Borászat, Csanádi Borászat, Fürt-Trade Kft., Huszár Borház, Közép-Magyarországi Pincegazdaság, Minda Gábor, valamint a Sendula Pálinkaház – kínálják finomabbnál finomabb nedűiket.

14.00 órakor kezdődik a hagyományos Szüreti felvonulás a Lovas Club szervezésében, melynek útvonala a tavalyival megegyezik. A lovas felvonulók a Bikaistállótól, a gyalogos felvonulók a központi óvodától indulnak, és vonulnak át a városközponton. A felvonulók bemutatása a városháza sarkán történik. A lovasok, fogatok, helyi és vendég borrendek, keceli iskolások és óvodások, hagyományőrző csoportok vesznek részt a felvonuláson, a népi táncosok pedig az úttesten táncolnak majd a felvonulás keretében. Vendégségbe érkeznek és a felvonuláson részt vesznek a szomszéd települések polgármesterei: Túriné Czeglédi Edit, Domonyi László, Lehoczki Ferenc, valamint olimpikonunk, Szabián Norbert. Köszöntőt mond Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere. Az elmúlt egy év keceli és nagyvilági eseményeit summázza Herczeg Attila kisbíró.

A szüreti felvonulást követő színpadi program:

15.30 Csurgó zenekar gyermekkoncertje
16.30 Keceli Patachich Gábor Borrend borlovag avatása
17.00 Csodák Titkai Orientál TSE hastánc bemutató
17.30 Bács-Team bemutató
18.00 Hétszínvirág Bábcsoport előadása a könyvtárban
18.30 Roy és Ádám Trió
20.30 Hevesi Tamás
22.00 Veracruz
24.00 DJ Sebi & DJ Dicsa

A Városi Múzeum is érdekes, sokszínű programokkal várja a látogatókat:

17.00 „Virágoskert az én szívem” - Keceli falvédők világa c. kiállítás megnyitója, azt követően:
- együttműködési megállapodás aláírása a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszéke és a Keceli Helytörténeti Gyűjtemény között
- feliratos falvédőket drukkol Borbényi Ferencné Erzsébet hímző
- Travnik Mariska 100 éves vidám fotószalonja – házigazda: Varga Eszter
- lepénysütés sparheltplatnin a múzeumudvaron – gazdasszony: Melkvi Csilla.

A programokról érdeklődni és keceli ajándéktárgyakat vásárolni a szüreti nap helyszínén, a boros faházak szélén található információs faházban lehet.

A színes programokat nagyon sok civil szervezet, vállalkozás, önkéntes közreműködő, segítő támogatja, akiknek ezúton is köszönjük, hiszen Kecel Város Önkormányzata évről évre az ő segítségükkel tudja ezt a rendezvényt megszervezni.

Szeretettel várjuk mind a kecelieket, mind a vidékieket a Keceli Szüreti Napra, melynek valamennyi programja ingyenes. Kellemes időtöltést, jó szórakozást kívánunk!

Kecel, 2016. augusztus 25.

Haszilló Ferenc
polgármester

Herczeg „Totó” Attila
kisbíró

Kecel Városi TV

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Keceli programajánló

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 262 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

Időjárás