2010-2012 között eredményes projektet valósítottunk meg a Tempus Közalapítvány támogatása révén. A projekt címe: CHU- CHU az Európai könyvtárvonat. A résztvevő országok – Anglia, Németország, Franciaország, Lengyelország, Olaszország, Svédország, Görögország és Magyarország – alkotják a kocsikat, amikbe az adott ország anyaga került. A témák, amiket kidolgoztunk, igen változatosak, és az országok eltérő hagyományai, szokásai alkotják a tartalom sokszínűségét. Ezek a témák: országunk, városunk, karácsonyi, húsvéti szokások, hagyományok, versek, ünnepek, ételkészítés gyerekekkel, hagyományos ételek. A megvalósítás során játékokat, CD-ket, DVD-t készítettünk, amik a témákhoz kapcsolódnak. ( Receptgyűjtemény, egy kiválasztott mese minden résztvevő ország nyelvén, ünnepekhez kapcsolódó szokások, Európa puzzle, stb.)

Projekttalálkozókon vettünk részt, ahol megismertük a partnerintézményekben folyó pedagógiai munkát, lehetőségünk volt tapasztalatcserére. Két óvónő volt Angliában, kettő Lengyelországban és Görögországban, három Svédországban és Franciaországban és öten Olaszországban. Szeptemberben mi láttuk vendégül a projekt résztvevőit. Igyekeztünk bemutatni intézményünket, lakóhelyünket, szokásainkat, magyaros ételeket, italokat kínáltuk vendégeinknek.

A projekt során megtapasztaltuk, hogy a határok ma már nem jelentenek akadályt, tanulni mindig, mindenkitől lehet. Az együttműködés során honlapot készítettünk, amit folyamatosan bővítettünk, és amit minden érdeklődő megnézhet. Itt végigkövethetőek a projekt két évének eseményei és tartalma. Ez a fajta pályázat lehetőséget biztosított számunkra és a gyerekek számára, hogy megismerhettük a résztvevő európai uniós országok kultúrájának, nevelésének sokszínűségét, ami által mi is gazdagabbá váltunk, többet tudunk átadni a gyerekeknek. Az összegyűjtött anyagokat beépítettük a mindennapi életbe, felhasználjuk tapasztalatainkat az óvodai nevelésben. Folytatni kívánjuk a Comenius együttműködési projekt kínálta lehetőséget, hogy még több tapasztalatot szerezzünk, miközben mi is megismertetjük hazánkat, településünket, intézményünket a projektben résztvevő uniós országok pályázóival.

Antóni Györgyné- óvodaigazgató

A projekt bemutatása

A projekt részletes leírása IDE kattintva érhető el!

 

Galériák: A fotók megtekintéséhez kattintson a képre!

Svédország
Franciaország
Lengyelország
Görögország
Olaszország
Magyarország

Médiamegjelenés:

Újságcikkek:

Keceli Újság 2010 augusztus

Keceli Hírek 2011 július

Keceli Hírek 2011 augusztus

Keceli Hírek 2012 július

Petőfi Népe 2012

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2020

Elmarad a 2020-as FLORA

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 154 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató