Gyümölcstermesztéstől a lepárlásig – Hogyan válhatsz pálinka szakértővé?
Pálinkafőzők, pálinkakedvelők, pálinkabarátok és a minőségi vendéglátás iránt érdeklődők bővíthették ismereteiket a pálinkafőzés hagyományaival s előállításának szakszerű módszereivel kapcsolatban Kecelen.
Képgaléria:.

Magyarországon az égetett szeszes italok előállításának jelentős történelmi hagyományai vannak. A modern korban a házi pálinka és párlat előállítását hosszú időn át törvénnyel tiltották, ami miatt kialakult a zug-pálinkafőzés hagyománya és tradíciója. Sajnos az illegális pálinkafőzés több negatív eredményt is hozott hosszú távon: megjelentek a viszonylag olcsó alkoholos termékek az illegális piacon, valamint rengeteg gyenge vagy rossz minőségű illegális termék került eladásra.


A szeptember 12-19-én, Kecelen megrendezett rendezvénynek kettős célja volt: egyrészt, hogy bemutassa a pálinka és párlat előállításának szakszerű módjait megismertetve a résztvevőket a modern lepárló berendezésekkel, valamint hogy felkeltse a projekten résztvevőkben a minőségi és egyedi párlat készítésének igényét.

Tudatosítani akarták a kulturált alkoholfogyasztást, illetve elősegíteni azt, hogy az, amit ma „házi” készítésű italnak nevezünk, minőségben legyen legalább olyan jó, vagy hasonló, mint a nagyüzemi előállítású és a kereskedelemben kapható termékek.

„A rendezvényen résztvevők az előadások végén valósággal bombázták kérdéseikkel az előadókat.” – nyilatkozták a szervezők, aláhúzva az esemény sikerét s létjogosultságát.
A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségének értékelése és javaslata alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Finanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító hatóságának jóváhagyásával valósult meg. ***

További információk, interjúszervezés
Árgyellán Edina
0620/3401082

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2021

Elmarad a 2020-as FLORA

Regisztráljunk!

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 91 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató