FLORA VIRÁGFESZTIVÁL - KECEL
5. KISKERTÉPÍTŐ PÁLYÁZAT 2019.


Kecel Város Önkormányzata a XXXIII. FLORA Virágfesztivál alkalmából „Én kis kertet kerteltem…” mottóval kiskertépítő versenyt hirdet óvodai csoportok, általános iskolai osztályok és művészeti iskolás közösségek részére, a környezettudatos gondolkodás és életmód népszerűsítése céljából. Idén a felnőtt alkotók kiskertjeit is várjuk, max. 5 fős csoportlétszámmal. A felhívásunkra beérkezett alkotásokat a FLORA Virágfesztivál alkalmával - 2019. december 6-8. között - a Városi Sportcsarnokban (Kecel, Szabadság tér 17.) mutatjuk be.


A jelentkező csapatok száma limitált: a jelentkezések sorrendjében max. 40 kiskertet tudunk kiállítani. Valamennyi résztvevő csoport egy kert beültetésével pályázhat, melyhez a virágföldet önkormányzatunk biztosítja. A csoportoknak saját kiskertjüket kell bemutatni: növényekkel beültetni és - a természetes anyagokat, dekorációkat, előnyben részesítve - a kiállításra elkészíteni. Témánk: „Téli ünnepek” (ezen belül megjeleníthető az advent, a Mikulás, a karácsony, a szilveszter, a téli táj vagy az ünnepi szobabelső az alkotásokban). 
A rendezvényt követően (december 8-án 18 órától és 9-én reggel 8 órától a nap folyamán) a pályázó csoportok alkotásukat visszakapják, és kertjüket maguk gondozhatják.


Jelentkezés:
A versenyen való részvételhez október 22-ig jelentkezési lap kitöltése szükséges, amely innen letölthető. Felhívjuk figyelmüket, hogy az alkotásban résztvevők számát a lap benyújtása után módosítani nem lehet! A jelentkezők szíveskedjenek az intézmények számára 2015-2018-ban kiadott virágládákat használni!  November 11. hetében a virágföldet egyeztetés után adjuk ki, juttatjuk el a pályázókhoz.  

Az elkészült munkákat 2019. december 4-én (szerdán) 9-12 óra között várjuk a virágkiállítás helyszínén, a Városi Sportcsarnokban (Kecel, Szabadság tér 17.).

A berendezéskor minden pályaművet egységes táblával látunk el, melyen az intézmény és a csoport neve szerepel. Kérjük, hogy a munkák leadásánál a nevet úgy tüntessék fel, hogy számunkra könnyen cserélhető legyen! Fontos, hogy a műanyag edényre ne írjanak és ragasztóval, festékkel, egyéb eltávolíthatatlan anyagokkal ne kenjék be!

A zsűrizés december 4-én (szerda) délután történik, a díjkiosztásra december 6-án (péntek) 14 órakor a helyszínen kerül sor

 

Elbírálás:
A bírálatot a rendezvény kertészeti szakembereiből és szervezőiből álló zsűrije végzi az alábbi szempontok szerint:

- ötletesség, kreativitás,
- gyermekmunka egyértelmű megjelenése,
- természetes anyagok felhasználása,
- a beültetés alapossága,
- összhatás.

 

Díjazás:
Minden pályaművet benyújtó csapat emléklapot és ajándékot kap. Óvodás, kisiskolás és felső tagozatos kategóriában az első három helyezett csapatot jutalmazzuk. Felnőtt kategóriában a zsűri dönt a kiadott díjak számáról. A jelentkező korosztályok számától függően fenntartjuk a jogot, hogy az egyes kategóriák helyezettjeinek díjazását a zsűri javaslata szerint átrendezzük. A jelentkezők számának függvényében - rendezvénybiztonsági okokból - előfordulhat, hogy csoportonként max. 8 főt tudunk fogadni a december 6-án 13 órakor megrendezésre kerülő gyermekkoncertre, majd 14 órakor a pályázat eredményhirdetésére.

 

Belépés a rendezvényre:
A pályázaton résztvevő csoportok előzetesen regisztrált tagjainak – gyermekeknek és a közreműködő felnőtteknek – a rendezvény ideje alatt ingyenes belépést biztosítunk. A csoporttal érkező további kísérőknek belépőjegyet kell váltani. A csoportonként 8 db belépőt és a többi gyermek számára szóló – péntek 15 órától, szombaton és vasárnap nyitva tartási időben felhasználható – belépőjegyet december 4-én, a pályamű leadásával egy időben adjuk ki.

 

Ütemezés:
- Jelentkezési határidő: 2019. október 22.
- Virágföld átvétele: 2019. november 11-e hetében.
- Kész művek leadása a helyszínen: 2019. december 4. (szerda) 09.00-12.00
- Gyermekkoncert a helyszínen: 2019. december 6. (péntek) 13.00
- Díjátadó a helyszínen: 2019. december 6. (péntek) 14.00
- Edények kiadása a sportcsarnokból: 2019. december 8. (vasárnap) 18 órától,
  december 9. (hétfő) 07.00-12.00 óráig.

A szervezők részéről további információt nyújt, és az előjelentkezéseket fogadja:
Gyalogné Klajkó Eszter / E-mail: Tel.: 06-20/96-56-888
Selymesi Henriett / E-mail:   Tel.: 06-30/664-97-69
 

A jövő kertépítőinek vidám, eredményes alkotást kívánunk!

 

-- JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE --

 

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek 2019 októbere

Kecel Városi TV

TV műsor

 

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 78 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató