A tartós kánikula miatt péntek 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-hez csütörtök délelőtt eljuttatott közleményében azt írta: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé.

Az egyre melegebb éjszakák következtében a napi középhőmérséklet - pénteken főleg az Alföldön és a nagyvárosokban, szombaton és vasárnap másutt is - egyre többfelé meghaladja a 25 Celsius-fokot, így az országos tiszti főorvos által elrendelhető három fokozat közül most másodfokú intézkedés lép életbe.

Az ÁNTSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kér mindenkit, hogy a nagy melegben igyon minél több folyadékot, 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjon a tűző napon, és vegye igénybe a hűtött helyiségeket, továbbá védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények használatával.
Forrás: www.vg.hu

-LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - hőségriadó esetére
-Mit tegyünk a hőhullámok kedvezőtlen hatásai ellen?
-Nyári veszélyforrások
-Tájékoztató járművezetők részére hőségben
-Tanácsok hőhullám idejére

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2020

Elmarad a 2020-as FLORA

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

facebook module joomla

Facebook ajánlók

joomla fanbox module joomla
facebook like box joomla
facebook like box joomla

Ki olvas minket

Oldalainkat 123 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató