A hetedik Keceli Pálinka Ünnep keretében rendezték meg a Kárpát-medencei Pálinka-, Párlatverseny és Gasztrofesztivált a múlt héten, amelyre határon túlról és Magyarországról összesen 321 minta érkezett.

-Képgaléria1

-Képgaléria2
-Képgaléria3
-Képgaléria4

A hét elején 19 tagú zsűri egymástól függetlenül meghatározott szempontok alapján minősítette a pálinkákat a T. G. Virágdekor szakiskolában, és zajlott a népünnepély Kecel központjában, ahol megnyílt a bor és pálinka és keceli ízek udvara a közönség nagy örömére. Szombaton és vasárnap gasztronómiai rendezvényeken kóstolhattak finom falatokat az érdeklődők. Benke László olimpiai bajnok mesterszakács vezetésével megrendezték a tárcsás és bográcsos ételek főzőversenyét. Blaskó János, Venesz-díjas mesterszakács vezetésével pedig a közönség látványos kacsasütési fogássokat tanulmányozhatott.
Az országgyűlés alelnöke, Jakab István és Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Jakab Istvánt joggal hívhatjuk a magyarság pálinkaversenyének névadójának, tavaly ugyanis ő javasolta Téglás Andrásnak, a T. G. Virágdekor szakiskola címzetes igazgatójának a Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny elnevezést. (Téglás Andrásról annyit kell tudni, hogy a nevéhez fűződik az idén Kecelen XXVIII. alkalommal decemberben megrendezendő virágkiállítás ötlete. Ugyanakkor hozzá kapcsolható az Ehető Virágok Fesztiváljának sok éven át történő megrendezése is, amelynek szintén az iskolája adott otthont.)
A programsorozat látványos része volt a hazai bor és pálinka rendek felvonulása a városban a katolikus templomig. Itt  Burány Roland atya áldotta meg a rendezvényt, majd Jakab István országgyűlési alelnök a magyarság évezredes értékeire hívta fel a figyelmet, amelynek fontos része a pálinka, a amelyet Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztési felelős államtitkár a magyar lélek varázsitalának nevezte. Dr. Pataki Mihály, az Európai Unió Oktatási Szövetségének a tagja a hagyományok megtartását emelte ki beszédében.
A templomban a T.G. Pince Lovagrend új borlovagokat avatott: Mathiászné Kovács Erzsébet, Krizl Edit, Kiss Miklós Zsolt államtitkár, Szilágyi Imre és Hatvani Gábor gyarapítja a szervezet tagságát. Majd Béleczki Mihály, kiskőrösi borlovagrendi elnök, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének szakmai elnöke a Pro Vino érdemérmet adta át Travnyik Jánosnak, a keceli Borker Kft. cégvezetőjének.  A ceremónia után az utcán folytatódott a rendezvénysorozat, szombat délután pedig kiosztották a pálinkaverseny díjait (321 pálinka között  47 arany, 71 ezüst és 81 bronz elismerést osztottak ki).

A projekt az MNVH Elnökségének értékelése és javaslata alapján, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósult meg.

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2021

Elmarad a 2020-as FLORA

Regisztráljunk!

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

facebook module joomla

Facebook ajánlók

joomla fanbox module joomla
facebook like box joomla
facebook like box joomla

Ki olvas minket

Oldalainkat 97 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató