„Negyedik Roma hagyományőrző és holokauszt emléktábor” – CÍMMEL NYELVI KÖRNYEZETBEN MEGVALÓSULÓ NEMZETISÉGI TÁBORT SZERVEZETT A KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT ZAMÁRDIN  2018.08.13 – 2018.08.17. KÖZÖTT

 

NEMZ-TAB-18-0026

                               

A Keceli Roma Nemzetiségi Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával 416.000 Ft elnyert vissza nem térítendő támogatásból a NEMZ-TAB-EPER-17-0042 azonosítószámú pályázat keretében 15 fő roma/cigány, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű diákot táboroztatott a Balaton déli partján.

A program során célunk volt, hogy a Kecelen tanuló általános iskolás diákok és a tehetséggondozó programban résztvevő roma/cigány, hátrányos helyzetű tanulóknak egy 5 napos tábort szervezzünk. A tábor tematikája szerint a cigány népismeret, a szokások és hagyományok, a multikulturalitás, illetve a cigányzene elemeinek megismertetése és képzés állt.

A tábor ideje alatt nagy hangsúlyt fektettünk a nyelvi képzésre, zenében, szövegolvasásban, szövegértésben próbáltuk fejleszteni a tanulókat, melyhez a szükséges tárgyi és tankönyvi eszközök rendelkezésünkre álltak. A cigány népismereti elemek mellett fontosnak tartottuk, hogy gyerekek magyar identitás tudata is fejlődjön, ezzel lehetőséget biztosítva a társadalmi integrációra, az elfogadásra, a toleranciára és a munkában való tisztességes helytállásra egyaránt.

A tábor ideje alatt a saját nyelv mellett, minden nap más-más programelemet valósítottunk meg, köztük cigány táncházat, valamint kézműves foglalkozásokat különböző mesterségek képviselőinek közreműködésével.

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek 2019 decembere

Kecel Városi TV

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

facebook module joomla

Facebook ajánlók

joomla fanbox module joomla
facebook like box joomla

Ki olvas minket

Oldalainkat 62 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató