Rendőrségi felhívás!

Rendőrségi felhívásEgyre több a telefonos csaló – vigyázzanak!

Az elmúlt időszakban – Kiskőrös illetékességi területén is – megjelentek a telefonon keresztül elkövetett csalások. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság kéri Önöket, hogy legyenek óvatosak!
A rendelkezésre álló adatok szerint a tettesek ezúttal mobiltelefon-szolgáltató képviselőjeként hívják fel áldozataikat, akiket egy állítólagos nyereményjátékról értesítenek, és azt állítják, hogy kisorsolták a telefonszámukat, amelynek köszönhetően pénznyereményre lettek jogosultak.

A csalók ezután arra kérik ezeket a személyeket, hogy a nyereményük érvényesítéséhez regisztrálják az általuk lediktált kódot egy bankautomatánál, amelynek során valójában a csalók telefonegyenlegeit töltik fel, vagy arra kérik őket, hogy egy megadott bankszámlaszámra utaljanak pénzt. A kért telefonfeltöltések összege 5000 forinttól akár 200 000 forintig is terjedhet.
Felhívjuk az Önök figyelmet, hogy egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez ilyen nyereményjátékokat, és a hivatalos szerencsejáték-szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat.  Akit ilyen ügyben hívnak, mindenképpen jegyezze fel a telefonáló nevét, az általa használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat is.
Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik vagy megpróbálják Önt vagy hozzátartozóját a cikkben részletezett, vagy ahhoz hasonló módszerrel becsapni, akkor azonnal értesítse a rendőrséget a112-es központi segélyhívó telefonszámon!

Ne dőljön be a csalóknak és figyelmeztesse erre idős rokonait, ismerőseit is!

Kecel Városi TV

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Keceli programajánló

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

joomla fanbox module joomla
facebook module joomla
facebook like box joomla

Ki olvas minket

Oldalainkat 88 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

Időjárás